More
  HomeΥΓΕΙΑκραμπεσ στα ποδια Οι κράμπες στα πόδια είναι επώδυνες, ακούσιες μυϊκές

  κραμπεσ στα ποδια Οι κράμπες στα πόδια είναι επώδυνες, ακούσιες μυϊκές

  Published on

  spot_img

  κραμπεσ στα ποδια Οι κράμπες στα πόδια είναι επώδυνες, ακούσιες μυϊκές Επηρεάζουν τον ύπνο, τη ρουτίνα άσκησης και τη γενική ποιότητα ζωής. Ορισμένες καταστάσεις και φάρμακα μπορεί να τις προκαλέσουν και υπάρχουν παράγοντες κινδύνου που θα θέλετε να αποφύγετε. Όταν συμβεί μια κράμπα, δοκιμάστε να κάμψετε τους μυς, να εφαρμόσετε θερμότητα ή πάγο και να κάνετε μασάζ στην περιοχή.

  Τι είναι οι κράμπες στα πόδια;

  Οι κράμπες στα πόδια είναι ξαφνικοί, ακούσιοι, έντονοι μυϊκοί πόνοι συνήθως στη γάμπα, το πόδι ή τον μηρό σας. Μπορεί επίσης να τους γνωρίζετε ως “άλογο τσάρλεϋ”. Μερικές φορές, η κράμπα μπορεί να προκαλέσει σπασμό στο πόδι σας — να σφίξει ανεξέλεγκτα. Αν και είναι επώδυνο να ζεις, οι κράμπες στα πόδια σου είναι γενικά αβλαβείς.

  Πόσο διαρκούν οι κράμπες στα πόδια;

  Οι μυϊκές κράμπες στα πόδια σας μπορεί να διαρκέσουν από αρκετά δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά.

  Ποιος παθαίνει κράμπες στα πόδια;

  Όσο μεγαλύτερος είσαι, τόσο πιο πιθανό είναι να έχεις κράμπες στα πόδια. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τένοντες σας (οι ιστοί που συνδέουν τους μύες σας με τα οστά σας) μειώνονται φυσικά καθώς μεγαλώνετε. Οι γυναίκες και τα άτομα που έχουν οριστεί ως γυναίκες κατά τη γέννηση ( AFAB ) είναι επίσης πιο πιθανό να τα πάρουν. Έως και 60% των ενηλίκων παθαίνουν κράμπες στα πόδια τη νύχτα, όπως και έως και 40% των παιδιών και των εφήβων.

  Τι είναι οι νυχτερινές κράμπες στα πόδια;

  Οι κράμπες στα πόδια τη νύχτα συμβαίνουν όταν δεν είστε πολύ δραστήριοι ή όταν κοιμάστε. Μπορεί να σας ξυπνήσουν, να σας κάνουν πιο δύσκολο να ξανακοιμηθείτε και να σας αφήσουν να πονάτε όλη τη νύχτα. Ετήσια, μηνιαία, εβδομαδιαία, νύχτα — η συχνότητα των κράμπες στα πόδια εξαρτάται από το άτομο.

  Οι νυχτερινές κράμπες στα πόδια (νυχτερινές κράμπες στα πόδια) μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά συμβαίνουν πιο συχνά σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Από τα άτομα άνω των 60 ετών, το 33% θα έχει κράμπα στα πόδια τη νύχτα τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο μήνες. Σχεδόν κάθε ενήλικας ηλικίας 50 ετών και άνω θα τα έχει τουλάχιστον μία φορά. Περίπου το 40% των ανθρώπων θα εμφανίσουν κράμπες στα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης . Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή το επιπλέον βάρος της εγκυμοσύνης καταπονεί τους μύες σας.

  Περίπου 3 στις 4 αναφερόμενες περιπτώσεις κράμπες στα πόδια συμβαίνουν τη νύχτα.

  Συμπτώματα και Αιτίες

  Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια ότι έρχονται κράμπες στα πόδια;

  Δυστυχώς, οι κράμπες στα πόδια συμβαίνουν πολύ ξαφνικά. Δεν υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια. Υπάρχουν όμως παράγοντες κινδύνου, όπως η εγκυμοσύνη και η χρήση φαρμάκων που έχουν κράμπες στα πόδια ως παρενέργεια. Εάν γνωρίζετε ότι έχετε ορισμένους παράγοντες κινδύνου, μπορείτε να είστε σε εγρήγορση για κράμπες στα πόδια και έτσι δεν θα τρομάξετε όταν συμβούν.

  Πώς είναι μια κράμπα στα πόδια;

  Μια κράμπα στα πόδια μοιάζει με σφιγμένο, συσπασμένο μυ που σφίγγεται σε κόμπο. Μπορεί να είναι πολύ άβολο, επώδυνο ή ακόμα και αφόρητο. Οι μύες σας στην περιοχή μπορεί να πονούν για ώρες μετά την υποχώρηση της κράμπας.

  Τι προκαλεί τις κράμπες στα πόδια;

  Μερικές κράμπες στα πόδια συμβαίνουν χωρίς γνωστό λόγο. Αυτές ονομάζονται «ιδιοπαθείς» κράμπες. Οι πιθανές αιτίες αυτών των κράμπες στα πόδια περιλαμβάνουν:

  • Ακούσιες νευρικές εκκρίσεις.
  • Μέρος του μυός του ποδιού σας δεν παίρνει αρκετό αίμα.
  • Το άγχος .
  • Πάρα πολλή άσκηση υψηλής έντασης.

  Τι προκαλεί τις κράμπες στα πόδια τη νύχτα;

  Πιθανές αιτίες για κράμπες στα πόδια τη νύχτα (νυχτερινές κράμπες στα πόδια) περιλαμβάνουν:

  • Κάθισμα για μεγάλες χρονικές περιόδους (όπως σε μια δουλειά γραφείου).
  • Υπερβολική χρήση των μυών σας.
  • Όρθια ή εργασία σε δάπεδα από σκυρόδεμα.
  • Έχοντας κακή στάση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Νεφρική ανεπάρκεια, διαβητική νευρική βλάβη, ελλείμματα ορυκτών και προβλήματα με τη ροή του αίματος.

  Ποια φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν κράμπες στα πόδια;

  Τα φάρμακα έχουν παρενέργειες. Μια συνταγή που παίρνετε μπορεί να προκαλεί κράμπες στα πόδια σας. Σε αυτήν την περίπτωση, συνεργαστείτε στενά με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να προσδιορίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του φαρμάκου έναντι των παρενεργειών του. Ο παροχέας σας μπορεί να είναι σε θέση να σας βάλει σε ένα διαφορετικό φάρμακο που δεν έχει κράμπες στα πόδια ως παρενέργεια.

  Τα φάρμακα που έχουν κράμπες στα πόδια ως παρενέργεια περιλαμβάνουν:

  • Αλβουτερόλη/Ιπρατρόπιο (Combivent®).
  • Συζευγμένα οιστρογόνα .
  • Κλοναζεπάμη (Klonopin®).
  • Διουρητικά .
  • Gabapentin (Neurontin®).
  • Ναπροξένη (Naprosyn®).
  • Πρεγκαμπαλίνη (Lyrica®)
  • Στατίνες .
  • Ζολπιδέμη (Ambien®).
  • Σερτραλίνη (Zoloft®).
  • Φλουοξετίνη (Prozac®).
  • Celecoxib (Celebrex®).

  Οι θεραπείες για τον καρκίνο όπως η χημειοθεραπεία μπορεί να προκαλέσουν νευρική βλάβη, η οποία μπορεί επίσης να προκαλέσει κράμπες στα πόδια.

  Πότε να ανησυχείτε για τις κράμπες στα πόδια

  Μερικές φορές, οι κράμπες στα πόδια συμβαίνουν χωρίς λόγο, αλλά άλλες φορές, μπορεί να είναι σημάδι ή σύμπτωμα μιας κατάστασης υγείας. Οι «δευτερεύουσες» κράμπες στα πόδια είναι σύμπτωμα ή επιπλοκή μιας πιο σοβαρής κατάστασης υγείας. Εάν έχετε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες καταστάσεις, οι κράμπες στα πόδια σας μπορεί να είναι αποτέλεσμα αυτής της πάθησης.

  Επίσης, να έχετε κατά νου ότι αν δεν γνωρίζετε ήδη ότι έχετε κάποια από αυτές τις παθήσεις, οι κράμπες στα πόδια σας μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχετε. Πάντα να συμβουλεύεστε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν πιστεύετε ότι οι κράμπες στα πόδια σας είναι σύμπτωμα κάτι σοβαρού.

  Οι κράμπες στα πόδια μπορεί να είναι σημάδι σοβαρών καταστάσεων, όπως:

  • ALS (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση/νόσος του Lou Gehrig) : Προοδευτική νευρομυϊκή νόσος.
  • Συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια : Όταν η καρδιά σας δεν μπορεί να αντλήσει αίμα αρκετά καλά ώστε να παρέχει στο σώμα σας κανονική παροχή.
  • Κίρρωση του ήπατος : Ουλές στο ήπαρ σας.
  • Διαβήτης : Μια ασθένεια που εμποδίζει το σώμα σας να χρησιμοποιήσει σωστά την ενέργεια από το φαγητό που τρώτε.
  • Πλατυποδία : Η απουσία υποστηρικτικού τόξου στο πόδι σας.
  • Υποκαλιαιμία : Χαμηλά επίπεδα καλίου στο αίμα σας.
  • Νεφρική ανεπάρκεια : Μια κατάσταση κατά την οποία ο ένας ή και οι δύο νεφροί σας δεν λειτουργούν πλέον σωστά.
  • Οστεοαρθρίτιδα : Η διάβρωση του χόνδρου που προστατεύει τα οστά σας.
  • Νόσος Πάρκινσον : Μια νευρολογική διαταραχή της κίνησης.
  • Περιφερική αρτηριακή νόσος : Στένωση των αρτηριών στα πόδια ή τα χέρια σας.
  • Περιφερική νευροπάθεια : Μια ομάδα νευρικών παθήσεων που μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένων κράμπες και πόνο.

  Διάγνωση και Δοκιμές

  Πώς διαγιγνώσκονται οι κράμπες στα πόδια;

  Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να γνωρίζει το ιατρικό σας ιστορικό, τα φάρμακα και μια περιγραφή του τι αντιμετωπίζετε. Να είστε συγκεκριμένοι. Αναφέρετε τα συμπτώματά σας στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και συμπεριλάβετε τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • Όταν άρχισαν να συμβαίνουν οι κράμπες στα πόδια.
  • Πώς νιώθεις ο πόνος σου.
  • Όταν συμβαίνουν οι κράμπες (τη νύχτα, για παράδειγμα, ή μετά από έντονη άσκηση).
  • Πόσο διαρκούν οι κράμπες.
  • Οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα αντιμετωπίζετε.

  Χρειάζεται να κάνω κάποια εξέταση για να διαγνώσω τις κράμπες στα πόδια μου;

  Δεν υπάρχει ειδική εξέταση για τη διάγνωση κράμπες στα πόδια. Αλλά ο παροχέας σας πιθανότατα θα ελέγξει τα ζωτικά σας σημεία και θα κάνει εξετάσεις ρουτίνας (όπως λήψη δειγμάτων αίματος και ούρων). Αυτά μπορεί να δείξουν εάν έχετε μια ιατρική πάθηση για την οποία δεν γνωρίζατε.

  Διαχείριση και Θεραπεία

  Πώς μπορώ να σταματήσω αμέσως τις κράμπες στα πόδια;

  Θέλετε να απαλλαγείτε από μια κράμπα στα πόδια τη στιγμή που θα χτυπήσει. Μπορεί να τελειώνετε μια ρουτίνα άσκησης ή μια κράμπα μπορεί να σας ξυπνήσει στη μέση της νύχτας. Σε τέτοιες στιγμές, δυστυχώς, δεν υπάρχουν μαγικές ενέσεις που μπορούν να ανακουφίσουν αμέσως τον πόνο σας. Ωστόσο, υπάρχουν οκτώ βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να απαλλαγείτε πιθανώς από μια κράμπα στα πόδια:

  1. Τέντωμα : Ισιώστε το πόδι σας και στη συνέχεια λυγίστε το, τραβώντας τα δάχτυλα των ποδιών σας προς την κνήμη σας για να τεντώσετε τους μύες. Τεντώστε τον πιεσμένο μυ και τρίψτε απαλά. Για κράμπα στους μηρούς, δοκιμάστε να τραβήξετε το πόδι σε αυτό το πόδι προς τα πάνω προς τον γλουτό σας. Κρατηθείτε από μια καρέκλα για να σταθεροποιηθείτε.
  2. Μασάζ : Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας ή ένα ρολό για να κάνετε μασάζ στους μυς.
  3. Στάσου : Σήκω. Πιέστε τα πόδια σας στο πάτωμα.
  4. Περπάτημα : Κουνήστε το πόδι σας ενώ περπατάτε.
  5. Εφαρμόστε θερμότητα : Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης ή κάντε ένα ζεστό μπάνιο.
  6. Εφαρμογή κρύα : Τυλίξτε μια σακούλα πάγου σε μια πετσέτα και απλώστε την στην περιοχή.
  7. Πάρτε παυσίπονα : Πάρτε ιβουπροφαίνη ή ακεταμινοφαίνη για να βοηθήσετε στον πόνο.
  8. Ανύψωση : Στηρίξτε το πόδι σας αφού η κράμπα αρχίσει να αισθάνεστε καλύτερα.

  Τι είδους διατάσεις βοηθούν να απαλλαγούμε από τις κράμπες στα πόδια;

  Δοκιμάστε αυτό εάν η κράμπα σας είναι στον μυ της γάμπας σας : Ενώ στέκεστε (ή κάθεστε), ισιώστε το πόδι σας και σηκώστε το πόδι σας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας να δείχνουν προς την κνήμη σας. Τραβήξτε τα δάχτυλα των ποδιών σας αν μπορείτε να τα φτάσετε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να περπατάτε με τα τακούνια σας.

  Ποια φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στις κράμπες στα πόδια;

  Δεν υπάρχουν συνιστώμενα φάρμακα που μπορούν να αποτρέψουν τις κράμπες στα πόδια 100% των περιπτώσεων. Ωστόσο, ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα δείχνουν λίγα στοιχεία για την πρόληψη των κράμπες στα πόδια. Υπό τις οδηγίες του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε τα εξής:

  Ποιες βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν στις κράμπες στα πόδια;

  Καμία βιταμίνη δεν είναι πιθανό να βοηθήσει με μια κράμπα στα πόδια 100% των περιπτώσεων. Αλλά ορισμένοι ειδικοί συνιστούν να παίρνετε ένα σύμπλεγμα βιταμινών Β12 ή μαγνήσιο για τις κράμπες στα πόδια.

  Πρόληψη

  Πώς μπορώ να αποτρέψω τις κράμπες στα πόδια;

  Οι ιδέες για πρόληψη περιλαμβάνουν διάφορες δραστηριότητες που μπορεί να θέλετε να κάνετε κάθε μέρα:

  • Άσκηση : Κάντε ασκήσεις ποδιών κατά τη διάρκεια της ημέρας και ήπιο, σύντομο περπάτημα ή ποδηλασία ακριβώς πριν τον ύπνο.
  • Ενυδάτωση : Πίνετε οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα και αποφύγετε το αλκοόλ και τα καφεϊνούχα ποτά.
  • Φάρμακα και βιταμίνες : Λαμβάνετε όλες τις βιταμίνες και τα φάρμακα (συμπεριλαμβανομένων των μυοχαλαρωτικών ) ακριβώς όπως τα συνταγογραφεί ο γιατρός σας.
  • Προετοιμάστε το χώρο του κρεβατιού σας : Κρατήστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης και ρολό μασάζ δίπλα στο κρεβάτι σας.
  • Παπούτσια : Αγοράστε υποστηρικτικά παπούτσια.
  • Θέση ύπνου : Πειραματιστείτε με διαφορετικές στάσεις για να δείτε αν η μία λειτουργεί καλύτερα από την άλλη. Κρατήστε τα δάχτυλα των ποδιών σας ψηλά αν είστε ανάσκελα και κρεμάστε τα πόδια σας στο τέλος του κρεβατιού αν ξαπλώνετε μπροστά.
  • Διατάσεις : Τεντώστε τα πόδια σας πριν και μετά την άσκηση και ακριβώς πριν πάτε για ύπνο.

  Πώς μπορώ να μειώσω τον κίνδυνο να πάθω κράμπες στα πόδια;

  Δεν είναι πάντα δυνατό να απαλλαγείτε για πάντα από τις κράμπες στα πόδια. Αλλά αυτά τα βήματα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο:

  • Βεβαιωθείτε ότι παραμένετε ενυδατωμένοι – πίνετε έξι έως οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα. Μην πίνετε τόσο πολύ αλκοόλ και καφεΐνη.
  • Προσαρμόστε τον τρόπο που κοιμάστε . Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι για να έχετε τα δάχτυλα των ποδιών σας στραμμένα προς τα πάνω, εάν κοιμάστε ανάσκελα. (Τοποθετήστε το έτσι ώστε τα πόδια σας να πιέζονται πάνω του.) Εάν ξαπλώνετε στο μπροστινό μέρος, δοκιμάστε να κρεμάσετε τα πόδια σας πάνω από την άκρη του κρεβατιού. Και οι δύο τεχνικές μπορούν να σας κρατήσουν σε χαλαρή θέση.
  • Τεντώστε απαλά τους μύες των ποδιών σας πριν πάτε για ύπνο. Μπορεί επίσης να θέλετε να περπατήσετε σε διάδρομο ή να κάνετε ποδήλατο για λίγα λεπτά.
  • Κρατήστε τις κουβέρτες και τα σεντόνια χαλαρά γύρω από τα πόδια σας.
  • Φορέστε παπούτσια που σας ταιριάζουν καλά και στηρίζουν τα πόδια σας.
  • Εκτελέστε συχνές ασκήσεις διάτασης ποδιών.
  • Τεντώστε τους μυς σας πριν και μετά την άσκηση.

  Τι είδους διατάσεις βοηθούν στην πρόληψη των κράμπες στα πόδια;

  Δοκιμάστε τα παρακάτω για να αποτρέψετε τις κράμπες στα πόδια στις γάμπες σας:

  1. Σταθείτε περίπου 3 πόδια (1 μέτρο) μακριά από έναν τοίχο.
  2. Κλίνει προς τα εμπρός. Αγγίξτε τον τοίχο με τα χέρια σας τεντωμένα ενώ κρατάτε τα πόδια σας επίπεδα.
  3. Μετρήστε μέχρι το πέντε πριν σταματήσετε και κάντε το ξανά και ξανά για τουλάχιστον πέντε λεπτά.
  4. Επαναλάβετε τρεις φορές την ημέρα.

  Προοπτική / Πρόγνωση

  Οι κράμπες στα πόδια μπορούν να θεραπευτούν;

  Οι κράμπες στα πόδια δεν έχουν θεραπεία αυτή τη στιγμή. Ευτυχώς, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε και να διαχειριστείτε τις κράμπες στα πόδια σας.

  Μπορούν οι κράμπες στα πόδια να επιδεινωθούν;

  Εξαρτάται από το άτομο. Μερικοί άνθρωποι βλέπουν βελτίωση με τα σχέδια πρόληψης και θεραπείας, ενώ άλλοι δυσκολεύονται. Οι κράμπες σας μπορεί να αισθάνονται χειρότερες και να συμβαίνουν πιο συχνά καθώς μεγαλώνετε.

  Ζουν με

  Πώς φροντίζω τον εαυτό μου;

  Ο προγραμματισμός είναι το κλειδί. Συνεργαστείτε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να αναπτύξετε:

  • Ένα σχέδιο πρόληψης που σας δίνει συμβουλές για τον τρόπο ζωής για να αποτρέψετε την εμφάνιση κράμπας.
  • Ένα πρόγραμμα θεραπείας στη στιγμή που σας λέει τι να κάνετε όταν εμφανιστεί μια κράμπα.

  Πότε πρέπει να δω τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης;

  Επισκεφτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν οι κράμπες στα πόδια σας είναι αφόρητα επώδυνες, συμβαίνουν συχνά ή διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, μιλήστε αμέσως με τον παροχέα σας εάν έχετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα εκτός από κράμπες στα πόδια:

  • Μυϊκές κράμπες σε άλλα μέρη του σώματός σας.
  • Σημαντικός πόνος.
  • Πρήξιμο ή μούδιασμα στο πόδι σας.
  • Αλλαγές στο δέρμα του ποδιού σας.
  • Ξυπνώντας ξανά και ξανά με κράμπες στα πόδια.
  • Οι κράμπες στα πόδια σας εμποδίζουν να κοιμηθείτε αρκετά.
  • Έχετε ανωμαλίες υγρών ή ηλεκτρολυτικές ανισορροπίες .

  Επισκεφτείτε αμέσως έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν ανησυχείτε ότι οι κράμπες στα πόδια σας είναι σύμπτωμα μιας υποκείμενης σοβαρής ιατρικής πάθησης.

  Πότε πρέπει να πάω στο ER;

  Πηγαίνετε στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης εάν μια κράμπα στα πόδια διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά ή γίνεται αφόρητα επώδυνη. Επίσης, πηγαίνετε εάν συμβεί κράμπα στα πόδια αφού αγγίξετε μια ουσία που θα μπορούσε να είναι δηλητηριώδης ή μολυσματική. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα κόψιμο στο δέρμα σας που αγγίζει τη βρωμιά, θα μπορούσατε να πάθετε μια βακτηριακή λοίμωξη όπως ο τέτανος. Η έκθεση σε υδράργυρο, μόλυβδο ή άλλες τοξικές ουσίες θα πρέπει επίσης να είναι ένας λόγος για να πάτε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

  Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνω στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης;

  Οι ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε στον πάροχο σας περιλαμβάνουν:

  • Πιστεύετε ότι οι κράμπες στα πόδια μου είναι σύμπτωμα μιας υποκείμενης πάθησης;
  • Μπορείτε να μου δείξετε τις καλύτερες ασκήσεις που μπορώ να κάνω για να τεντώσω τους μυς μου;
  • Μπορείτε να μου δείξετε τις καλύτερες τεχνικές μασάζ που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να βοηθήσω με τις κράμπες στα πόδια μου;
  • Είναι ασφαλές για μένα να παίρνω φάρμακα για τις κράμπες στα πόδια μου; Ποια φάρμακα πρέπει να πάρω;
  • Συνιστάτε να επισκεφτώ έναν φυσιοθεραπευτή , έναν ειδικό ύπνου, έναν θεραπευτή μασάζ ή άλλο ειδικό;
  • Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου όταν έχει κράμπα στα πόδια;
  • Πρέπει να προσέχω για άλλα συμπτώματα εκτός από κράμπες στα πόδια που μπορεί να υποδηλώνουν μια πιο σοβαρή πάθηση;
  • Πόσο συχνά πρέπει να επιστρέφω για να σας επισκεφτώ για τις κράμπες στα πόδια μου;

  Πρόσθετες κοινές ερωτήσεις

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των κράμπων στα πόδια και του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών (RLS);

  Αν και τόσο οι νυχτερινές κράμπες στα πόδια (κράμπες στα πόδια τη νύχτα) όσο και το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών τείνουν να σας συμβαίνουν τη νύχτα ή όταν είστε σε ηρεμία, το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών δεν προκαλεί έντονο πόνο. Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών είναι άβολο, αλλά όχι αγωνιώδες. Είναι μια αίσθηση σέρνεται που σε κάνει να θέλεις να κουνήσεις τα πόδια σου. Όταν κινείστε, η ανησυχία σταματά, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει δυσφορία.

  Σημείωμα από την κλινική του Κλίβελαντ

  Οι κράμπες στα πόδια μπορεί να είναι απρόβλεπτες και οδυνηρές. Μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο σας, τη ρουτίνα άσκησής σας και τη γενική ποιότητα ζωής σας. Είναι κοινά, πολύ φυσιολογικά και, ευτυχώς, προσωρινά. Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να τα διαχειριστείτε. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να αποφύγετε παράγοντες κινδύνου, αποφύγετε φάρμακα με κράμπες στα πόδια ως παρενέργεια και λάβετε συνιστώμενα προληπτικά μέτρα.

  Εάν ανησυχείτε για τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των κράμπων στα πόδια σας ή πιστεύετε ότι μπορεί να τις προκαλεί μια σοβαρή πάθηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Κάντε ερωτήσεις και εκφράστε τις ανησυχίες σας. Δεν χρειάζεται να “ζείτε μόνο με” κράμπες στα πόδια.

  Ξάνθη νέα , ξανθη νεα , ελλαδα νεα ,

  ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

  Latest articles

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο Εξετάσεις αίματος για τον καρκίνο: Εργαστηριακές εξετάσεις...

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων Προειδοποίηση: Γήρανση σε εξέλιξη! Ελάτε μαζί μας για τα γενέθλια...

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη Είστε εδώ γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι...

  ευχεσ για βαπτιση κοριτσιου

  ευχεσ για βαπτιση κοριτσιου Το όνομα που δίνεται στη διαδικασία ή στο μυστήριο του...

  More like this

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο Εξετάσεις αίματος για τον καρκίνο: Εργαστηριακές εξετάσεις...

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων Προειδοποίηση: Γήρανση σε εξέλιξη! Ελάτε μαζί μας για τα γενέθλια...

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη Είστε εδώ γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι...