More
  HomeΥΓΕΙΑμονιμο μουδιασμα στο μπουτι

  μονιμο μουδιασμα στο μπουτι

  Published on

  spot_img

  μονιμο μουδιασμα στο μπουτι Γιατί έχω μούδιασμα στα πόδια μου; Όταν τα πόδια σας αισθάνονται μουδιασμένα, αυτό μπορεί να οφείλεται σε οτιδήποτε, από το να κάθεστε πολύ σε μια στάση μέχρι τη βλάβη των νεύρων από τον διαβήτη . Μάθετε για τους πιθανούς λόγους που συμβαίνει και μάθετε τι πρέπει να κάνετε για αυτό.

  Παραισθησία

  Εάν κάθεστε ή έχετε σταυρωμένα τα πόδια σας για πάρα πολύ καιρό, η πίεση μπορεί να συμπιέσει για λίγο τα νεύρα στο πόδι σας. Αυτό εμποδίζει τον εγκέφαλό σας και τα νεύρα στο πόδι σας να «μιλούν» μεταξύ τους όπως θα έπρεπε. Ο όρος για αυτό είναι παραισθησία , αλλά οι περισσότεροι λένε ότι το πόδι τους (ή άλλο μέρος του σώματός τους) έχει «κοιμηθεί».

  Εάν η παραισθησία είναι ο λόγος για το μούδιασμα των ποδιών σας, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε:

  • Καύση
  • Μυρμήγκιασμα
  • Μια αίσθηση ότι το δέρμα σας «σέρνεται»

  Μόλις μετακινήσετε το πόδι σας, το μούδιασμα πρέπει να φύγει. Μπορείτε να αποτρέψετε την παραισθησία εάν αλλάζετε συχνά τις θέσεις καθίσματος και προσπαθείτε να μην σταυρώνετε τα πόδια σας για πολλή ώρα.

  Ισχιαλγία

  Το ισχιακό νεύρο σας τρέχει από το κάτω μέρος της πλάτης σας, μέσα από τους γοφούς και τον πισινό σας και κάτω από τα πόδια σας. Εάν τσιμπηθεί, μπορεί να μουδιάσει το πόδι σας.

  Η ισχιαλγία επηρεάζει συχνά τη μία πλευρά του σώματός σας. Είναι πιο πιθανό να το έχετε εάν κάθεστε για πολλή ώρα, έχετε επιπλέον σωματικό βάρος ή αν είστε σε μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα.

  Εκτός από το μούδιασμα στα πόδια, μπορεί να έχετε:

  • Πόνος που εξαπλώνεται από το κάτω μέρος της πλάτης σας προς τα κάτω στο πίσω μέρος του ποδιού σας, που συχνά περιγράφεται ως πόνος με πυροβολισμούς στο πίσω μέρος του ποδιού κάτω από το γόνατο και ακόμη και στα δάχτυλα των ποδιών.
  • Πόνος που επιδεινώνεται όταν βήχετε , φτερνίζεστε ή κάθεστε για λίγο
  • Μυϊκή αδυναμία
  • Μυρμήγκιασμα

  Η ήπια ισχιαλγία μερικές φορές υποχωρεί από μόνη της. Εάν το δικό σας διαρκεί περισσότερο από μια εβδομάδα, ξεκίνησε μετά από ένα ατύχημα ή αρχίσετε να χάνετε τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης ή του εντέρου σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

  Ορισμένα φάρμακα , όπως τα αντιφλεγμονώδη ή τα εμβόλια στεροειδών , μπορούν να απαλύνουν τον πόνο σας. Η φυσικοθεραπεία συχνά βοηθά επίσης. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση της πίεσης από το νεύρο. μονιμο μουδιασμα στο μπουτι

  Διαβήτης

  Το υψηλό σάκχαρο στο αίμα — για μεγάλο χρονικό διάστημα — μπορεί να βλάψει τα νεύρα σε όλο το σώμα σας. Το μούδιασμα συνήθως ξεκινά από τα δάχτυλα των ποδιών σας και στη συνέχεια κινείται αργά προς τα πάνω. Είναι συνήθως και στα δύο πόδια. Μπορεί να ακούσετε τον γιατρό σας να αποκαλεί αυτή την περιφερική νευροπάθεια . Τα χέρια και τα χέρια σας μπορεί επίσης να μουδιάσουν και θα παρατηρήσετε ότι αυτό χειροτερεύει τη νύχτα.

  • ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Πώς να αποτρέψετε την καταστροφή των νεφρών σας

  Εάν η περιφερική νευροπάθεια είναι η αιτία του μυρμηγκιάσματος σας, μπορεί επίσης να έχετε:

  • Έντονος πόνος στα πόδια
  • Μυϊκή αδυναμία
  • Αδύναμα αντανακλαστικά (συχνά στον αστράγαλο )
  • Πρόβλημα με την ισορροπία
  • Πληγές ή μολύνσεις στα πόδια
  • Πόνος όταν αγγίζεται

  Καλέστε το γιατρό σας εάν έχετε σημάδια μούδιασμα στα πόδια που σχετίζονται με τον διαβήτη. Ίσως χρειαστείτε βοήθεια για τον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας. Εάν το αγνοήσετε, η βλάβη των νεύρων μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να τραυματίσετε το πόδι σας από πράγματα όπως το να πατήσετε ένα θραύσμα ή το επανειλημμένο τράβηγμα του ποδιού σας. Με την πάροδο του χρόνου, οι συχνοί τραυματισμοί των ποδιών μπορεί να οδηγήσουν σε επώδυνες αρθρώσεις.

  Πολλαπλή σκλήρυνση

  Το μούδιασμα είναι ένα κοινό πρώιμο σύμπτωμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας ( ΣΚΠ ). Εάν έχετε αυτήν την πάθηση, το ανοσοποιητικό σας σύστημα – η άμυνα του οργανισμού ενάντια στα μικρόβια – επιτίθεται στο κεντρικό νευρικό σας σύστημα . Το πόδι σας θα μπορούσε να έχει μια αίσθηση «καρφίτσες και βελόνες» ή το μούδιασμα μπορεί να είναι τόσο σοβαρό που δεν μπορείτε να αισθανθείτε το πόδι σας και δυσκολεύεστε να περπατήσετε. μονιμο μουδιασμα στο μπουτι

  Κανένα άτομο με ΣΚΠ δεν έχει τα ίδια συμπτώματα, αλλά μπορεί επίσης να παρατηρήσετε:

  • Κούραση
  • Δυσκαμψία ή μυϊκοί σπασμοί
  • Μυϊκή αδυναμία
  • Αίσθημα ζάλης ή ζάλης
  • Προβλήματα όρασης
  • Αλλαγές διάθεσης

  Όταν η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι η αιτία, το μούδιασμα στο πόδι σας μπορεί να έρχεται και να φεύγει. Τα συνταγογραφούμενα στεροειδή θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε μια έξαρση πιο γρήγορα. Εάν δεν γνωρίζετε εάν έχετε σκλήρυνση κατά πλάκας, μιλήστε με το γιατρό σας. Αν και δεν υπάρχει θεραπεία, η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να εμποδίσει την επιδείνωση της νόσου.

  Όγκος Περιφερικού Νεύρου

  Σπάνια, ένας όγκος που ονομάζεται όγκος περιφερικού νεύρου μπορεί να αναπτυχθεί μέσα ή κοντά στα νεύρα που ελέγχουν τους μύες στα πόδια σας. Συνήθως είναι καλοήθης, που σημαίνει ότι δεν είναι καρκίνος . Αλλά μπορεί να προκαλέσει νευρική βλάβη και πόνο.

  Εάν έχετε όγκο, άλλα σημάδια μπορεί να είναι:

  • Πρήξιμο
  • Ένα κομμάτι κάτω από το δέρμα σας
  • Μυϊκή αδυναμία
  • Απώλεια ισορροπίας

  Ο γιατρός σας μπορεί να επιλέξει να παρακολουθήσει τον όγκο εάν αναπτύσσεται αργά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να συστήσουν χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή του ή χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία . μονιμο μουδιασμα στο μπουτι

  Ξάνθη νέα , ξανθη νεα , ελλαδα νεα ,

  ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

  Latest articles

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο Εξετάσεις αίματος για τον καρκίνο: Εργαστηριακές εξετάσεις...

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων Προειδοποίηση: Γήρανση σε εξέλιξη! Ελάτε μαζί μας για τα γενέθλια...

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη Είστε εδώ γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι...

  ευχεσ για βαπτιση κοριτσιου

  ευχεσ για βαπτιση κοριτσιου Το όνομα που δίνεται στη διαδικασία ή στο μυστήριο του...

  More like this

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο Εξετάσεις αίματος για τον καρκίνο: Εργαστηριακές εξετάσεις...

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων Προειδοποίηση: Γήρανση σε εξέλιξη! Ελάτε μαζί μας για τα γενέθλια...

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη Είστε εδώ γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι...