More
  HomeΥΓΕΙΑμυοσκελετικοι πονοι στο στηθοσ και πλατη

  μυοσκελετικοι πονοι στο στηθοσ και πλατη

  Published on

  spot_img

  μυοσκελετικοι πονοι στο στηθοσ και πλατη Μυοσκελετικός πόνος στο στήθος Ο μυοσκελετικός πόνος στο στήθος γενικά δεν ανακουφίζεται με το κάθισμα και δεν υπάρχουν οι χαρακτηριστικές τριβές τριβής και οι ανωμαλίες του ΗΚΓ της περικαρδίτιδας.

  Παιδί με πόνο στο στήθος

  Οι περισσότερες περιπτώσεις παιδιατρικού πόνου στο στήθος προέρχονται από συστήματα οργάνων εκτός από το καρδιαγγειακό σύστημα. Αναγνωρίσιμα μη καρδιακά αίτια πόνου στο στήθος βρίσκονται στο 56% έως 86% των αναφερόμενων περιπτώσεων. Τα αίτια του πόνου στο στήθος εντοπίζονται συχνότερα στον θώρακα και στο αναπνευστικό σύστημα.

  Κωστοχονδρίτιδα.

  Η κοστοχονδρίτιδα προκαλεί πόνο στο στήθος στο 9% έως 22% των παιδιών με τέτοιο πόνο. Είναι πιο συχνή στα κορίτσια παρά στα αγόρια. Χαρακτηρίζεται από ήπιο έως μέτριο πρόσθιο πόνο στο στήθος, συνήθως μονόπλευρο αλλά περιστασιακά αμφοτερόπλευρο. Ο πόνος μπορεί να προηγείται άσκηση, λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού ή σωματική δραστηριότητα. Μια συγκεκριμένη θέση μπορεί επίσης να προκαλέσει τον πόνο. Ο πόνος μπορεί να ακτινοβολεί στο υπόλοιπο στήθος, την πλάτη και την κοιλιά. Μπορεί να είναι υπερβολική με την αναπνοή. και μπορεί να επιμείνει για αρκετούς μήνες. Η φυσική εξέταση είναι διαγνωστική. ο κλινικός ιατρός βρίσκει μια αναπαραγώγιμη ευαισθησία κατά την ψηλάφηση πάνω από τη χονδροστερνική ή κοστοχόνδρια συμβολή. Είναι μια καλοήθης κατάσταση.

  Το σύνδρομο Tietze είναι μια σπάνια μορφή κοστοχονδρίτιδας που χαρακτηρίζεται από ένα μεγάλο, ευαίσθητο, ατρακτοειδές (σχήμα ατράκτου), μη πυώδη διόγκωση στη χονδροστερνική συμβολή. Συνήθως επηρεάζει τις άνω νευρώσεις, ιδιαίτερα τη δεύτερη και την τρίτη ένωση. μυοσκελετικοι πονοι στο στηθοσ και πλατη

  Μυοσκελετικό.

  Ο πόνος στο στήθος είναι επίσης συχνός στα παιδιά. Ο πόνος προκαλείται από καταπονήσεις των μυών του θωρακικού, του ώμου ή της πλάτης μετά την άσκηση. υπερβολική χρήση μυών του θωρακικού τοιχώματος για βήχα. ή τραύμα στο θωρακικό τοίχωμα από αθλήματα, καυγάδες ή ατυχήματα. Ιστορικό έντονης άσκησης, άρσης βαρών ή άμεσου τραύματος στο στήθος και η παρουσία ευαισθησίας του θωρακικού τοιχώματος ή των μυών δείχνει ξεκάθαρα μυϊκή καταπόνηση ή τραύμα. Ανωμαλίες του θώρακα ή της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης μπορεί να προκαλέσουν ήπιο, χρόνιο πόνο στο στήθος στα παιδιά.

  Αναπνευστικός.

  Τα αναπνευστικά προβλήματα ευθύνονται για περίπου το 10% έως 20% των περιπτώσεων παιδιατρικού πόνου στο στήθος, ο οποίος μπορεί να οφείλεται σε παθολογία των πνευμόνων, ερεθισμό του υπεζωκότα ή πνευμοθώρακα . Συνήθως υπάρχει ιστορικό σοβαρού βήχα, με ευαισθησία των μεσοπλεύριων ή κοιλιακών μυών. Η παρουσία τριγμών, συριγμού , ταχύπνοιας , ανάκλησης ή πυρετού κατά την εξέταση υποδηλώνει αναπνευστική αιτία πόνου στο στήθος. Η υπεζωκοτική συλλογή μπορεί να προκαλέσει πόνο που επιδεινώνεται από τη βαθιά εισπνοή. Η ακτινογραφία θώρακος μπορεί να επιβεβαιώσει τη διάγνωση υπεζωκοτικής συλλογής , πνευμονίας ή πνευμοθώρακα.

  Άσθμα που προκαλείται από την άσκηση.

  Ο επιπολασμός του άσθματος που προκαλείται από την άσκηση είναι πιθανώς υποτιμημένος. Η άσκηση προκαλεί βρογχόσπασμο σε έως και 80% των ατόμων με άσθμα. Η ανταπόκριση του ασθματικού ασθενούς στην άσκηση είναι αρκετά χαρακτηριστική. Το τρέξιμο για 1 έως 2 λεπτά συχνά προκαλεί βρογχοδιαστολή σε ασθενείς με άσθμα, αλλά η έντονη άσκηση για 3 έως 8 λεπτά προκαλεί βρογχοσυστολή σχεδόν σε όλα τα ασθματικά άτομα, ειδικά όταν ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται στους 180 παλμούς/λεπτό. 

  Τα συμπτώματα κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά και μπορεί να περιλαμβάνουν βήχα,

  συριγμό, δύσπνοια και συμφόρηση στο στήθος, στένωση ή πόνο. Οι ασθενείς παραπονούνται επίσης για περιορισμένη αντοχή κατά τη διάρκεια της άσκησης. Περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η κρύα θερμοκρασία, η γύρη και η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς και η ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού μπορούν να επιδεινώσουν το άσθμα που προκαλείται από την άσκηση. Η διάγνωση γίνεται με το τεστ πρόκλησης βρογχόσπασμου που προκαλείται από την άσκηση, το οποίο έχει περιγραφεί στην ενότητα «Δοκιμασίες άγχους» στο Κεφάλαιο 6 .

  Γαστρεντερικό

  Ορισμένες γαστρεντερικές διαταραχές , συμπεριλαμβανομένης της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (GER), μπορεί να εμφανιστούν ως πόνος στο στήθος στα παιδιά. Η εμφάνιση και η ανακούφιση του πόνου σε σχέση με το φαγητό και τη δίαιτα μπορεί να βοηθήσει στην αποσαφήνιση της διάγνωσης. Η συχνότητα εμφάνισης του ΓΟΠ είναι υψηλότερη σε ασθενείς με σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση και άλλες αιτίες αναπτυξιακής καθυστέρησης.2. μυοσκελετικοι πονοι στο στηθοσ και πλατη

  Θα πρέπει να υπάρχει υποψία οισοφαγίτιδας

   που προκύπτει από ΓΟΠ σε ένα παιδί που παραπονιέται για καυστικό υποστερνικό πόνο που επιδεινώνεται με την ανάκλιση ή την κοιλιακή πίεση ή που επιδεινώνεται μετά την κατανάλωση ορισμένων τροφών.3.

  Τα μικρά παιδιά μερικές φορές καταπίνουν ξένα σώματα, όπως νομίσματα, που βρίσκονται στον άνω οισοφάγο ή μπορεί να καταπίνουν καυστικές ουσίες που καίνε ολόκληρο τον οισοφάγο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το ιστορικό κάνει προφανή τη διάγνωση.

  Η χολοκυστίτιδα εμφανίζεται με μεταγευματικό πόνο που αναφέρεται στο δεξιό άνω τεταρτημόριο της κοιλιάς και σε μέρος του θώρακα.

  Ψυχογενής.

  Οι ψυχογενείς διαταραχές αντιπροσωπεύουν το 5% έως 17% των περιπτώσεων και είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν σε γυναίκες έφηβες. Συχνά μια πρόσφατη αγχωτική κατάσταση παραλληλίζεται με την εμφάνιση του πόνου στο στήθος: ένας θάνατος ή χωρισμός στην οικογένεια, μια σοβαρή ασθένεια, μια αναπηρία, μια πρόσφατη μετακόμιση, αποτυχία στο σχολείο ή σεξουαλική παρενόχληση. Ωστόσο, η ψυχολογική αιτία του πόνου στο στήθος δεν θα πρέπει να προσδιορίζεται ελαφρά χωρίς ενδελεχή λήψη ιστορικού και αξιολόγηση παρακολούθησης. Η ψυχολογική ή ψυχιατρική διαβούλευση μπορεί να αποκαλύψει συμπτώματα μετατροπής, διαταραχή σωματοποίησης ή ακόμα και κατάθλιψη.

  Διάφορα

  Η προκαρδιακή σύλληψη (Texidor’s twinging ή βελονιά στο πλάι), ένας μονόπλευρος πόνος στο στήθος, διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά και σχετίζεται με κάμψη ή κλίση. Η αιτία είναι ασαφής, αλλά ο πόνος ανακουφίζεται με το ίσιωμα και τη λήψη μερικών ρηχών αναπνοών ή μία βαθιά αναπνοή. Ο πόνος μπορεί να υποτροπιάζει συχνά ή να απουσιάζει για μήνες.2.

  Το σύνδρομο ολίσθησης πλευρών προκύπτει από την υπερβολική κινητικότητα των 8 έως 10 πλευρών, οι οποίες δεν εισέρχονται απευθείας στο στέρνο .3.

  Μερικοί άνδρες και γυναίκες έφηβοι παραπονιούνται για πόνο στο στήθος που προκαλείται από μάζες μαστού ( μασταλγία ). Αυτές οι ευαίσθητες μάζες μπορεί να είναι κύστεις (σε κορίτσια μετά την εφηβεία) ή μπορεί να αποτελούν μέρος της φυσιολογικής ανάπτυξης του μαστού σε εφηβικά αγόρια και κορίτσια.4.

  Η πλευροδυνία (λαβή του διαβόλου), μια ασυνήθιστη αιτία πόνου στο στήθος που προκαλείται από μόλυνση από τον ιό coxsackie , χαρακτηρίζεται από ξαφνικά επεισόδια αιχμηρού πόνου στο στήθος ή στην κοιλιά.5.

  Ο έρπης ζωστήρας είναι μια άλλη ασυνήθιστη αιτία πόνου στο στήθος.6.

  Ο αυθόρμητος πνευμοθώρακας και ο πνευμομεσοθωράκιος είναι σοβαρές αλλά σπάνιες αναπνευστικές αιτίες οξέος πόνου στο στήθος στα παιδιά. παιδιά με άσθμα, κυστική ίνωση ή σύνδρομο Marfan διατρέχουν κίνδυνο. Η εισπνοή κοκαΐνης μπορεί να προκαλέσει πνευμομεσοθωράκιο και πνευμοθώρακα με υποδόριο εμφύσημα .7.

  Πνευμονική εμβολή , αν και εξαιρετικά σπάνια στα παιδιά, έχει αναφερθεί σε γυναίκες έφηβες που χρησιμοποιούν από του στόματος αντισυλληπτικά ή έχουν κάνει εκλεκτικές αμβλώσεις . Έχει επίσης αναφερθεί σε άρρενες εφήβους με πρόσφατο τραύμα των κάτω άκρων και σε παιδιά με υδροκέφαλο διαφυγής . Μπορεί να εμφανιστεί σε παιδιά με σύνδρομα υπερπηξίας. Οι προσβεβλημένοι ασθενείς έχουν συνήθως δύσπνοια, πλευριτικό πόνο, πυρετό, βήχα και αιμόπτυση .8.

  Ο υπεραερισμός μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στο στήθος και συχνά σχετίζεται με παραισθησία και ζαλάδα .

  Ο μυοσκελετικός πόνος στο στήθος μπορεί να είναι ανησυχητικός, καθώς κάθε τύπος πόνου στο στήθος μπορεί να εγείρει ανησυχίες για καρδιακές παθήσεις . Και επειδή ο πόνος στο στήθος μπορεί πράγματι να είναι σημάδι  στηθάγχης  ή κάποιου άλλου καρδιακού (καρδιακού) προβλήματος, είναι πάντα καλή ιδέα να τον ελέγχετε.

  Η καρδιακή νόσος, ωστόσο, είναι μόνο ένας από τους πολλούς τύπους καταστάσεων που μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο στήθος. Μία από τις πιο συχνές αιτίες μη καρδιακού πόνου στο στήθος είναι ο τεντωμένος μυς του θώρακα. 1

  Το άρθρο θα διερευνήσει ορισμένες αιτίες του μυοσκελετικού πόνου στο στήθος και πώς διαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται οι καταπονημένοι μύες του θώρακα.

  Συμπτώματα μυοσκελετικού πόνου στο στήθος

  Ο μυοσκελετικός πόνος στο στήθος μπορεί να κυμαίνεται από θαμπό και πόνο έως οξύ και έντονο. 2 Μπορεί να γίνει αισθητό στο στήθος ή μόνο στη μία πλευρά.

  Άλλα σημεία και συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Πόνος που εμφανίζεται ή επιδεινώνεται με ορισμένες κινήσεις
  • Πόνος που εμφανίζεται ή επιδεινώνεται με βαθιές αναπνοές, βήχα ή φτάρνισμα
  • Οίδημα, ευαισθησία ή μώλωπες μυοσκελετικοι πονοι στο στηθοσ και πλατη

  Πώς να καταλάβετε εάν ο πόνος στο στήθος είναι μυώδης

  Γενικά, ο μυοσκελετικός πόνος τείνει να αισθάνεται χειρότερος με βαθιά αναπνοή ή όταν κάνετε μασάζ ή πιέζετε την περιοχή. 2 Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ του πόνου στο στήθος λόγω καταπόνησης μυών και πιο σοβαρών παθήσεων, όπως ένα καρδιακό πρόβλημα, επομένως είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν έχετε πόνο στο στήθος.

  Τι προκαλεί τον μυοσκελετικό πόνο στο στήθος;

  Ο πόνος στο θωρακικό τοίχωμα μπορεί να προκληθεί από προβλήματα που επηρεάζουν τους μύες, τα οστά ή/και τα νεύρα του θωρακικού τοιχώματος. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης βρίσκουν “πόνο στο στήθος” σε τουλάχιστον 25% των ασθενών που προσέρχονται στα επείγοντα για πόνο στο στήθος.

  Υπάρχουν διάφορες αιτίες του μυοσκελετικού πόνου στο θωρακικό τοίχωμα. Μερικές φορές, υποδηλώνει ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να απαιτεί ειδική θεραπεία. Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, ο μυοσκελετικός πόνος στο στήθος προκαλείται από μια καταπόνηση του θωρακικού μυός που θα υποχωρήσει από μόνη της. 1

  Τεντωμένοι μύες στήθους

  Το τραύμα ή η υπερβολική χρήση μπορεί να προκαλέσει επώδυνα μυϊκά διαστρέμματα, καταπονήσεις ή μώλωπες. Το τραύμα μπορεί να είναι ένα ξαφνικό γεγονός, όπως το χτύπημα από μπάλα του μπέιζμπολ, ή μπορεί να είναι πιο διακριτικό, όπως η ανύψωση ενός βαριού αντικειμένου. Η υπερβολική χρήση μπορεί να περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες κινήσεις, όπως το κούνημα μιας ρακέτας του τένις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μην θυμάστε πότε συνέβη μια καταπόνηση του θωρακικού μυός.

  Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η ένταση και το άγχος μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο στην καταπόνηση και τον πόνο των μυών του θώρακα με σταδιακή έναρξη. 

  Οι μύες του θώρακα που εμπλέκονται συνήθως στη μυϊκή καταπόνηση είναι: 

  • Μεσοπλεύριοι μύες μεταξύ των πλευρών
  • Οι θωρακικοί μύες στο μπροστινό μέρος του θωρακικού τοιχώματος
  • Λαγοί μύες , ή έξω κοιλιακοί μύες
  • Πρόσθιοι μύες Serratus που προσαρμόζουν τις ωμοπλάτες στο θώρακα

  Κατάγματα πλευρών

  Το τραύμα στο στήθος ή η υπερβολική χρήση μπορεί επίσης να προκαλέσει κατάγματα πλευρών. Αυτό μπορεί να συμβεί με

  ισχυρή πρόσκρουση, όπως αυτοκινητιστικό ατύχημα ή αθλητικό τραυματισμό λόγω σύγκρουσης ή μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενου τραύματος σε οστό.

  Τα κατάγματα λόγω πίεσης  των πλευρών μπορεί να επηρεάσουν αθλητές που κάνουν έντονες, επαναλαμβανόμενες κινήσεις

  που αφορούν το πάνω μέρος του σώματος, όπως οι κωπηλάτες  ή οι στάμνες του μπέιζμπολ. Η οστεοπόρωση ή  η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καταγμάτων.

  Κωστοχονδρίτιδα

  Η κοστοχονδρίτιδα , που μερικές φορές ονομάζεται κοστοστερνικό σύνδρομο ή σύνδρομο πρόσθιου θωρακικού τοιχώματος,

  υποδηλώνει πόνο και ευαισθησία στην κοστοχονδρική συμβολή, η οποία είναι η περιοχή κατά μήκος των πλευρών του στήθους όπου συνδέονται οι πλευρές. 1

  Ο πόνος της κοστοχονδρίτιδας συνήθως μπορεί να αναπαραχθεί με πίεση στην πάσχουσα περιοχή.

  Τα αίτια της κοστοχονδρίτιδας δεν είναι καλά κατανοητά.

  • Σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες, αυτό το σύνδρομο μπορεί να εμφανιστεί με καταπόνηση ή εξασθένηση των μεσοπλεύριων μυών (μύες μεταξύ των πλευρών), μετά από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες που ασκούν επιπλέον πίεση σε αυτούς τους μύες, όπως η μεταφορά μιας βαριάς τσάντας βιβλίου.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κοστοχονδρίτιδα σχετίζεται με ανεπαίσθητο εξάρθρημα μιας πλευράς. Το εξάρθρημα μπορεί στην πραγματικότητα να προέρχεται από την πλάτη, όπου ενώνονται η πλευρά και η σπονδυλική στήλη. Το πλευρό μπορεί να «σκάσει» μέσα και έξω από τον σωστό προσανατολισμό του, οπότε ο πόνος κατά μήκος του οστού του μαστού θα έρχεται και θα φεύγει.

  Η κοστοχονδρίτιδα συνήθως υποχωρεί χωρίς θεραπεία. Μερικές φορές αντιμετωπίζεται με τοπική θερμότητα ή ασκήσεις διατάσεων, αλλά δεν είναι σαφές εάν τέτοια μέτρα βοηθούν. Εάν ο πόνος της κοστοχονδρίτιδας επιμένει για περισσότερο από μία εβδομάδα περίπου, ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας αξιολόγησης αναζητώντας άλλες παθήσεις του θωρακικού τοιχώματος. Η διαβούλευση με έναν χειροπράκτη μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη.

  Σύνδρομο πόνου κάτω πλευράς

  Το σύνδρομο πόνου κάτω πλευράς (ονομάζεται επίσης σύνδρομο ολίσθησης πλευρών) επηρεάζει τις κάτω πλευρές. Τα άτομα που έχουν αυτή την πάθηση συνήθως παραπονούνται για πόνο στο κάτω μέρος του θώρακα ή στην κοιλιά.

  Σε αυτό το σύνδρομο, μια από τις κάτω πλευρές (όγδοη, ένατη ή δέκατη πλευρά) χαλαρώνει από την ινώδη σύνδεσή της με το στέρνο, συνήθως μετά από κάποιο είδος τραύματος. Η «κινούμενη» πλευρά προσκρούει σε κοντινά νεύρα, προκαλώντας τον πόνο.

  Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται συνήθως συντηρητικά, με συμβουλές για αποφυγή δραστηριοτήτων που αναπαράγουν τον πόνο σε μια προσπάθεια να επιτραπεί η επούλωση των πλευρών. Μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση για να σταθεροποιηθεί η ολισθαίνουσα πλευρά. 4

  Precordial Catch

  Η προκαρδιακή σύλληψη είναι μια εντελώς καλοήθης και πολύ κοινή κατάσταση, που παρατηρείται γενικά σε παιδιά ή νεαρούς ενήλικες. Με αυτή την πάθηση, εμφανίζεται ξαφνικός, οξύς πόνος στο στήθος, συνήθως στην αριστερή πλευρά του θώρακα, που διαρκεί από λίγα δευτερόλεπτα έως λίγα λεπτά. 5

  Ο πόνος από την προκαρδιακή σύλληψη εμφανίζεται συνήθως σε ηρεμία. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο πόνος αυξάνεται με την αναπνοή. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ή λίγα λεπτά, ο πόνος υποχωρεί εντελώς. Η αιτία αυτής της κατάστασης είναι άγνωστη και συνήθως δεν είναι επιβλαβής.

  Ινομυαλγία

  Η ινομυαλγία είναι ένα σχετικά συχνό σύνδρομο που προκαλεί μυοσκελετικούς πόνους. Ο πόνος πάνω από το στήθος είναι κοινός με αυτήν την πάθηση.

  Η ινομυαλγία έχει συχνά πολλά άλλα συμπτώματα εκτός από πόνο, όπως κόπωση, προβλήματα ύπνου, 6 και γαστρεντερικά συμπτώματα.

   Ινομυαλγία

  Ρευματικές παθήσεις

  Ο πόνος στο θωρακικό τοίχωμα που σχετίζεται με φλεγμονή της σπονδυλικής στήλης ή των αρθρώσεων των πλευρών μπορεί να εμφανιστεί με διάφορες ρευματικές παθήσεις, ιδίως με  ρευματοειδή αρθρίτιδα ,  αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα , 7 και  ψωριασική αρθρίτιδα .

  Πώς διαγιγνώσκονται οι τεντωμένοι μύες του θώρακα;

  Εάν έχετε πόνο στο θωρακικό τοίχωμα, είναι σημαντικό να αξιολογηθείτε από έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Θα σας ρωτήσουν για το ιατρικό σας ιστορικό, τα συμπτώματά σας και εάν υπάρχουν δραστηριότητες που πιστεύετε ότι μπορεί να προκάλεσαν τον πόνο στο στήθος. Θα κάνουν επίσης μια φυσική εξέταση για να ελέγξουν για πρήξιμο ή ευαισθησία και να αξιολογήσουν το εύρος της κίνησής σας.

  Η διάγνωση μπορεί να βασίζεται στα συμπτώματά σας και σε μια φυσική εξέταση. Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί επίσης να συστήσει απεικονιστικές εξετάσεις, όπως ακτινογραφία θώρακος , μαγνητική τομογραφία (MRI) ή αξονική τομογραφία για μια πιο λεπτομερή ματιά στην περιοχή.

  Πότε να αναζητήσετε επείγουσα ιατρική περίθαλψη

  • Δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή
  • λιποθυμία
  • Ναυτία ή έμετος
  • Κρύος ιδρώτας
  • Πόνος στην πλάτη ή στη γνάθο
  • Ενόχληση ή πόνος στο χέρι ή στον ώμο

  Αντιμετώπιση μυοσκελετικού πόνου στο στήθος

  Οι θεραπείες για τον μυοσκελετικό πόνο στο στήθος συχνά περιλαμβάνουν μόνο διαχείριση του πόνου και ανάπαυση ενώ ο μυς ή το οστό επουλώνονται.

  Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να σας συστήσει: 1

  • Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ)
  • Χρήση κρύων ή ζεστών κομπρέσων
  • Απαλές διατάσεις
  • Ενέσεις κορτικοστεροειδών

  Για μυϊκές καταπονήσεις, διαστρέμματα και άλλους τραυματισμούς μαλακών ιστών, συνιστάται συχνά η μέθοδος RICE . 9

  • Ξεκουραστείτε για τουλάχιστον δύο ημέρες
  • Παγώστε την περιοχή για 30 λεπτά τρεις φορές την ημέρα
  • Συμπιέστε τον μυ με έναν ελαστικό επίδεσμο
  • Ανυψώστε το στήθος καθίζοντας ή ξαπλώνοντας όρθια

  Εάν υπάρχει σοβαρό τραύμα στο στήθος ή ο τραυματισμός επηρεάζει την ικανότητά σας να αναπνέετε, μπορεί να συνιστάται χειρουργική επέμβαση.

  Ανάρρωση από τεντωμένο μυ του στήθους

  Εάν έχετε τεντωμένο θωρακικό μυ, ίσως χρειαστεί να τροποποιήσετε τις δραστηριότητές σας για λίγο για να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να θεραπευθεί.

  Αποφύγετε την έντονη άσκηση, την άρση βαρών ή τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις για μερικές εβδομάδες ή όπως συνιστάται από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Εάν μια δραστηριότητα προκαλεί πόνο, χαλαρώστε και ξεκουραστείτε όποτε είναι δυνατόν.

  Εάν τα συμπτώματά σας δεν αρχίσουν να βελτιώνονται μέσα σε λίγες εβδομάδες ή επιδεινωθούν, επισκεφθείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Μπορεί να χρειαστούν πρόσθετες εξετάσεις.

  Περίληψη

  Οι μυϊκές καταπονήσεις είναι μια κοινή αιτία πόνου στο θωρακικό τοίχωμα και συνήθως δεν αποτελούν σοβαρό ιατρικό πρόβλημα. Ωστόσο, ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα χρειαστεί να διαγνώσει την αιτία του πόνου στο θωρακικό τοίχωμα και να αποκλείσει πιο σοβαρές καταστάσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η θεραπεία θα σχετίζεται με τη διαχείριση του πόνου και την ανάπαυση καθώς η περιοχή επουλώνεται.

  Ξάνθη νέα , ξανθη νεα , ελλαδα νεα ,

  ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

  Latest articles

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο Εξετάσεις αίματος για τον καρκίνο: Εργαστηριακές εξετάσεις...

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων Προειδοποίηση: Γήρανση σε εξέλιξη! Ελάτε μαζί μας για τα γενέθλια...

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη Είστε εδώ γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι...

  ευχεσ για βαπτιση κοριτσιου

  ευχεσ για βαπτιση κοριτσιου Το όνομα που δίνεται στη διαδικασία ή στο μυστήριο του...

  More like this

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο Εξετάσεις αίματος για τον καρκίνο: Εργαστηριακές εξετάσεις...

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων Προειδοποίηση: Γήρανση σε εξέλιξη! Ελάτε μαζί μας για τα γενέθλια...

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη Είστε εδώ γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι...