More
  Homeξανθη νεα ξανθη ειδησεις παγκοσμια νεαποτε φευγει το πρηξιμο απο κορτιζονη

  ποτε φευγει το πρηξιμο απο κορτιζονη

  Published on

  spot_img

  ποτε φευγει το πρηξιμο απο κορτιζονη πόσος χρόνος χρειάζεται για να λειτουργήσει ένα εμβόλιο στεροειδών;Οι ενέσεις με στεροειδή όπως η κορτιζόνη συνήθως παρέχουν γρήγορα αποτελέσματα, ανακουφίζοντας τον πόνο, το πρήξιμο και τη φλεγμονή λίγο μετά τη χορήγηση. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν μέρες ή εβδομάδες για να αισθανθεί ένα άτομο ανακούφιση , πρηξιμο απο κορτιζονη .

  Η αποτελεσματικότητα των εμβόλων στεροειδών εξαρτάται επίσης από το γιατί χρησιμοποιούνται. Αυτές οι ενέσεις αντιμετωπίζουν συχνά ορθοπεδικές παθήσεις όπως η αρθρίτιδα και η τενοντίτιδα .

  Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς λειτουργούν τα εμβόλια στεροειδών και εξετάζει πόσο χρόνο χρειάζεται για να λειτουργήσει ένα εμβόλιο στεροειδών.

  Πώς λειτουργούν οι βολές στεροειδών

  Τα εμβόλια στεροειδών λειτουργούν μειώνοντας τη φλεγμονή. Σε άτομα με παθήσεις όπως τενοντίτιδα , θυλακίτιδα και αρθρίτιδα , ο πόνος προκαλείται από φλεγμονή. Μόλις υποχωρήσει η φλεγμονή, ο πόνος θα βελτιωθεί.

  Ένα εμβόλιο στεροειδών αρχίζει να λειτουργεί αμέσως. Η φλεγμονή συνήθως βελτιώνεται μέσα σε λίγες μέρες. Η ανακούφιση από τον πόνο μπορεί να διαρκέσει από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες, ανάλογα με το πόσο χρόνο χρειάζεται για να υποχωρήσει η φλεγμονή. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε εμβολιασμό λένε ότι ο πόνος βελτιώνεται γρήγορα.

  Η ποσότητα της φλεγμονής, ο τύπος της ένεσης και άλλοι παράγοντες μπορούν όλοι να επηρεάσουν το χρόνο που θα σας πάρει για να νιώσετε ανακούφιση μετά τη λήψη στεροειδούς.

  Εάν η φλεγμονή σας είναι σοβαρή ή εάν έχει παρέλθει για μεγάλο χρονικό διάστημα (χρόνια), το εμβόλιο μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να λειτουργήσει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερες από μία δόσεις για να νιώσετε καλύτερα.

  Θεραπείες όπως τα εμβόλια κορτιζόνης είναι αποτελεσματικές για πολλές κοινές φλεγμονώδεις καταστάσεις, αλλά δεν βοηθούν κάθε άτομο.

  Εάν το εμβόλιο σας δεν λειτούργησε μετά από μερικές εβδομάδες, ενημερώστε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Μπορούν να σας μιλήσουν για άλλες επιλογές θεραπείας.

  Πώς χορηγείται ένα στεροειδές;

  Οι διαφορετικοί τύποι στεροειδών διαφέρουν ως προς τη δύναμη, το πόσο διαρκούν και τη μέθοδο χορήγησης.

  Ένα στεροειδές μπορεί να ληφθεί από το στόμα ως από του στόματος φάρμακο . Μπορεί επίσης να χορηγηθεί με ένεση σε μυ ή άρθρωση. Για παθήσεις των οστών και των αρθρώσεων, χορηγούνται εμβόλια στεροειδών στα σημεία όπου υπάρχει φλεγμονή.

  Ένα στεροειδές όπως η κορτιζόνη αναμιγνύεται συχνά με φάρμακα που μουδιάζουν ( τοπικό αναισθητικό ). Το αναισθητικό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου. Κάνει επίσης τη λήψη της ίδιας της βολής λίγο λιγότερο άβολη.

  Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα καθαρίσει το δέρμα στην περιοχή όπου θα σας κάνει το εμβόλιο. Στη συνέχεια, θα κάνουν την ένεση του φαρμάκου όπου χρειάζεται — συχνά σε θήκη άρθρωσης ή τένοντα. Ο παροχέας σας θα ελέγξει ότι η βελόνα βρίσκεται στη σωστή θέση, βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνεται στη σωστή ένταση.

  Μετά την ένεση, η βελόνα αφαιρείται και τοποθετείται ένα Band-Aid πάνω από το σημείο. Μπορεί να έχετε λίγη αιμορραγία. Εάν παίρνετε ένα φάρμακο για την αραίωση του αίματος , μπορεί να έχετε λίγο περισσότερη αιμορραγία στο σημείο της ένεσης.

  Γιατί μερικά εμβόλια στεροειδών λειτουργούν γρήγορα

  Τα στεροειδή χρειάζονται συνήθως μερικές ημέρες ή και περισσότερο για να αρχίσουν να ισχύουν. Ακόμα κι έτσι, πολλοί άνθρωποι αναφέρουν σχεδόν άμεση ανακούφιση μετά από μια ένεση.

  Η ανακούφιση από τον πόνο είναι ταχύτερη για μερικούς ανθρώπους για μερικούς λόγους. Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι ότι ο πάροχος ανέμιξε ένα αναισθητικό φάρμακο (όπως λιδοκαΐνη ή μαρκαΐνη) με ένα στεροειδές.

  Τα τοπικά αναισθητικά δρουν αμέσως. Στην πραγματικότητα, πολλοί πάροχοι θα χρησιμοποιήσουν αυτό το αποτέλεσμα ως δοκιμή για να βεβαιωθούν ότι το φάρμακο πήγε στο σωστό σημείο. Εάν η περιοχή ήταν μουδιασμένη από την ένεση, ο πάροχος σας μπορεί να είναι σίγουρος ότι το στεροειδές παραδόθηκε στο σημείο όπου χρειάζεται.

  Ο άλλος λόγος για τον οποίο μερικοί άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα πιο γρήγορα είναι ότι μερικές φορές, ένας πάροχος αφαιρεί επίσης υγρό από μια πρησμένη άρθρωση . Για παράδειγμα, σε πολλούς ασθενείς με πρησμένο γόνατο το υγρό παροχετεύεται από την άρθρωση λίγο πριν κάνουν εμβόλιο στεροειδούς. Αυτό μπορεί να φέρει μεγάλη ανακούφιση από τον πόνο.

  Πότε να καλέσετε τον πάροχο σας

  Εάν δεν αισθάνεστε καλύτερα ή αισθάνεστε χειρότερα μετά από ένα εμβόλιο στεροειδών, επικοινωνήστε με τον παροχέα σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό είναι προσωρινό. Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό η θεραπεία να μην είναι η κατάλληλη για εσάς. Ο πάροχός σας μπορεί να αξιολογήσει και να υπολογίσει ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα στο σχέδιο θεραπείας σας.

  Παρενέργειες από εμβόλια στεροειδών

  Μερικοί ασθενείς έχουν αντιδράσεις σε ενέσεις στεροειδών. Όταν χρησιμοποιείται κορτιζόνη, μπορεί να εμφανίσουν έξαρση κορτιζόνης. Η έκρηξη κορτιζόνης είναι μια κατάσταση κατά την οποία η εγχυόμενη κορτιζόνη σχηματίζει κρυστάλλους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύντομο πόνο που είναι χειρότερος από ό,τι πριν από τον πυροβολισμό. 1 Η ενόχληση συνήθως διαρκεί μία ή δύο ημέρες και μπορεί να αντιμετωπιστεί με γλάσο και ξεκούραση της περιοχής της ένεσης.

  Άλλες παρενέργειες των εμβολίων κορτιζόνης είναι πιθανές αλλά ασυνήθιστες. Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

  • Το χρώμα του δέρματος αλλάζει
  • Αυξημένα επίπεδα σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα
  • Αλλεργικές αντιδράσεις

  Περίληψη

  Τα εμβόλια στεροειδών μειώνουν τη φλεγμονή, μια κοινή αιτία πόνου στις αρθρώσεις και τους τένοντες. Για πολλούς ανθρώπους, η ανακούφιση έρχεται αμέσως μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Ωστόσο, το χρονικό διάστημα για την ανακούφιση από τον πόνο ποικίλλει και μπορεί να διαρκέσει ημέρες ή εβδομάδες, ποτε φευγει το πρηξιμο απο κορτιζονη .

  Εάν ο παροχέας σας αναμειγνύει έναν τοπικό παράγοντα μουδιάσματος με το στεροειδές, μπορεί να νιώσετε ανακούφιση αμέσως. Η ανακούφιση μπορεί επίσης να είναι πιο γρήγορη εάν ο παροχέας σας αποστραγγίζει υγρό από τις αρθρώσεις σας. Ωστόσο, ο πόνος σας θα μπορούσε προσωρινά να επιδεινωθεί εάν έχετε μια αντίδραση που ονομάζεται έξαρση στεροειδούς. Σε αυτή την περίπτωση, η ξεκούραση και ο πάγος στο σημείο που κάνατε την ένεση μπορεί να βοηθήσουν.

  Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τις ενέσεις στεροειδών χρήσιμες για τη θεραπεία ορθοπεδικών παθήσεων, αλλά δεν λειτουργούν για όλους. Εάν δεν βρίσκετε τις ενέσεις χρήσιμες, ενημερώστε τον παροχέα σας, ποτε φευγει το πρηξιμο απο κορτιζονη .

  Ξάνθη νέα , ξανθη νεα , ελλαδα νεα ,

  ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

  Latest articles

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο Εξετάσεις αίματος για τον καρκίνο: Εργαστηριακές εξετάσεις...

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων Προειδοποίηση: Γήρανση σε εξέλιξη! Ελάτε μαζί μας για τα γενέθλια...

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη Είστε εδώ γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι...

  ευχεσ για βαπτιση κοριτσιου

  ευχεσ για βαπτιση κοριτσιου Το όνομα που δίνεται στη διαδικασία ή στο μυστήριο του...

  More like this

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο Εξετάσεις αίματος για τον καρκίνο: Εργαστηριακές εξετάσεις...

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων Προειδοποίηση: Γήρανση σε εξέλιξη! Ελάτε μαζί μας για τα γενέθλια...

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη Είστε εδώ γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι...