More
  HomeΥΓΕΙΑπρηξιμο στα ποδια μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος των ποδιώνπρηξιμο στα...

  πρηξιμο στα ποδια μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος των ποδιώνπρηξιμο στα ποδια

  Published on

  spot_img

  πρηξιμο στα ποδια Το πρήξιμο των ποδιών μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος των ποδιών, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών, των αστραγάλων, των γάμπων και των μηρών. Το πρήξιμο των ποδιών μπορεί να προκύψει είτε από συσσώρευση υγρών (κατακράτηση υγρών) είτε από φλεγμονή σε τραυματισμένους ή άρρωστους ιστούς ή αρθρώσεις.

  Πολλές από τις αιτίες του πρηξίματος των ποδιών, όπως ένας τραυματισμός ή η παρατεταμένη ορθοστασία ή καθιστή θέση, είναι κοινές, εντοπίζονται εύκολα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μερικές φορές το πρήξιμο στα πόδια μπορεί να υποδηλώνει μια πιο σοβαρή διαταραχή, όπως καρδιακή νόσο ή θρόμβο αίματος πρηξιμο στα ποδια .

  Ζητήστε ιατρική φροντίδα αμέσως εάν τα πόδια σας πρήζονται χωρίς προφανή λόγο, ειδικά εάν έχετε ανεξήγητο πόνο στα πόδια, δυσκολία στην αναπνοή, πόνο στο στήθος ή άλλα προειδοποιητικά σημάδια θρόμβου αίματος στους πνεύμονές σας ή καρδιακή πάθηση.

  Πολλοί παράγοντες —που ποικίλλουν πολύ σε σοβαρότητα— μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο στα πόδια.

  Πρήξιμο των ποδιών που σχετίζεται με τη συσσώρευση υγρών

  Το πρήξιμο των ποδιών που προκαλείται από την κατακράτηση υγρού στους ιστούς των ποδιών είναι γνωστό ως περιφερικό οίδημα. Μπορεί να προκληθεί από πρόβλημα με το φλεβικό κυκλοφορικό σύστημα, το λεμφικό σύστημα ή τα νεφρά.

  Το πρήξιμο των ποδιών δεν είναι πάντα ένδειξη καρδιακού ή κυκλοφορικού προβλήματος. Μπορεί να έχετε πρήξιμο λόγω συσσώρευσης υγρών απλώς και μόνο από το υπερβολικό βάρος, την αδράνεια, το να κάθεστε ή να στέκεστε για πολλή ώρα ή να φοράτε στενές κάλτσες ή τζιν.

  Οι παράγοντες που σχετίζονται με τη συσσώρευση υγρών περιλαμβάνουν:

  1. Οξεία νεφρική ανεπάρκεια
  2. Καρδιομυοπάθεια (πρόβλημα με τον καρδιακό μυ)
  3. Χημειοθεραπεία
  4. Χρόνια νεφρική νόσος
  5. Κίρρωση (ουλές στο ήπαρ)
  6. Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (DVT)
  7. Συγκοπή
  8. Ορμονική θεραπεία
  9. Λεμφοίδημα (απόφραξη στο λεμφικό σύστημα)
  10. Νεφρωσικό σύνδρομο (βλάβη σε μικρά διηθητικά αιμοφόρα αγγεία στα νεφρά)
  11. Ευσαρκία
  12. Τα αναλγητικά, όπως η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin IB) ή η ναπροξένη (Aleve)
  13. Περικαρδίτιδα (φλεγμονή του ιστού γύρω από την καρδιά)
  14. Εγκυμοσύνη
  15. Συνταγογραφούμενα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που χρησιμοποιούνται για τον διαβήτη και την υψηλή αρτηριακή πίεση
  16. Πνευμονική υπέρταση
  17. Καθίστε για πολλή ώρα, όπως κατά τη διάρκεια πτήσεων αεροπορικών εταιρειών
  18. Όρθιος για πολλή ώρα
  19. Θρομβοφλεβίτιδα (θρόμβος αίματος που εμφανίζεται συνήθως στο πόδι)
  20. Φλεβική ανεπάρκεια, χρόνια (φλέβες των ποδιών με πρόβλημα επιστροφής αίματος στην καρδιά)

  Πρήξιμο στα πόδια που σχετίζεται με φλεγμονή

  Το πρήξιμο των ποδιών μπορεί επίσης να προκληθεί από φλεγμονή στις αρθρώσεις των ποδιών ή στους ιστούς – είτε μια φυσιολογική απόκριση σε τραυματισμό ή ασθένεια είτε λόγω ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή άλλης φλεγμονώδους διαταραχής. Συνήθως θα αισθάνεστε πόνο με φλεγμονώδεις διαταραχές πρηξιμο στα ποδια .

  Οι καταστάσεις που μπορούν να συμβάλουν στη φλεγμονή στο πόδι περιλαμβάνουν:

  1. Ρήξη Αχίλλειου τένοντα
  2. Τραυματισμός ACL (ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο γόνατό σας)
  3. Κύστη Baker
  4. Σπασμένος αστράγαλος
  5. Σπασμένο πόδι
  6. Σπασμένο πόδι
  7. Εγκαύματα
  8. Κυτταρίτιδα (δερματική λοίμωξη)
  9. Θυλακίτιδα γόνατος (φλεγμονή των γεμάτων με υγρό σάκους στην άρθρωση του γόνατος)
  10. Οστεοαρθρίτιδα
  11. Ρευματοειδής αρθρίτιδα

  ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

  Οίδημα είναι ο ιατρικός όρος για το οίδημα που προκαλείται από το υγρό που συσσωρεύεται στους ιστούς σας. Το πρήξιμο συμβαίνει συχνότερα στους αστραγάλους και τα πόδια σας. Ο πάροχός σας θα δοκιμάσει την πρησμένη περιοχή εκτελώντας ένα τεστ διάτρησης όπου θα πιέσει το δάχτυλό του στο πρησμένο δέρμα σας. Ένα τεστ pitting μετρά την ταχύτητα της ανάκαμψης και το βάθος για να βαθμολογήσει πόσο υγρό υπάρχει στους ιστούς σας.

  Τι είναι οίδημα;

  Οίδημα είναι ο ιατρικός όρος για το πρήξιμο που προκαλείται από υγρό που έχει παγιδευτεί στους ιστούς του σώματός σας. Το οίδημα εμφανίζεται πιο συχνά στα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια σας, αλλά μπορεί να επηρεάσει άλλα μέρη του σώματός σας, όπως το πρόσωπο, τα χέρια και την κοιλιά σας.

  Ποιους επηρεάζει το οίδημα;

  Το οίδημα μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, αλλά η πάθηση επηρεάζει συχνότερα άτομα που είναι έγκυες και ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω.

  Πόσο συχνό είναι το οίδημα;

  Το οίδημα είναι κοινό επειδή υπάρχουν πολλές αιτίες που σχετίζονται με την πάθηση. Οι ήπιες περιπτώσεις οιδήματος υποχωρούν από μόνες τους, επομένως το ακριβές ποσοστό εμφάνισης είναι άγνωστο.

  Πώς επηρεάζει το οίδημα το σώμα μου;

  Το οίδημα θα προκαλέσει αύξηση του μεγέθους των μερών του σώματός σας (πρήξιμο), γεγονός που μπορεί να σας εμποδίσει να ολοκληρώσετε τις καθημερινές σας εργασίες. Απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως το να σηκώνετε το πρησμένο μέρος του σώματός σας ή να μετακινείστε αν καθόσαστε ή όρθιοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο και να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα. Μερικές φορές το οίδημα είναι σύμπτωμα μιας υποκείμενης κατάστασης υγείας, επομένως επικοινωνήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν εμφανίσετε συμπτώματα οιδήματος.

  Συμπτώματα και Αιτίες

  Ποια είναι τα συμπτώματα του οιδήματος;

  Ένα σύμπτωμα του οιδήματος είναι το πρήξιμο στο σώμα σας. Το πρήξιμο εμφανίζεται όταν ένα μέρος του σώματός σας γίνεται μεγαλύτερο επειδή υπάρχει συσσώρευση υγρού στους ιστούς σας. Το πρήξιμο μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στο σώμα σας, αλλά πιο συχνά επηρεάζει τα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια σας πρηξιμο στα ποδια .

  Τα συμπτώματα του οιδήματος περιλαμβάνουν:

  • Μια περιοχή του σώματός σας είναι μεγαλύτερη από ό,τι ήταν πριν από μια μέρα.
  • Το δέρμα πάνω από την πρησμένη περιοχή φαίνεται τεντωμένο και λαμπερό.
  • Δυσκολία στο περπάτημα εάν πρήζονται τα πόδια, οι αστράγαλοι ή τα πόδια σας.
  • Μπορεί να βήχετε ή να έχετε δυσκολία στην αναπνοή.
  • Αισθάνεστε πλήρης ή σφίξιμο στο πρησμένο μέρος του σώματός σας.
  • Ήπιος πόνος ή πόνος στην πληγείσα περιοχή.

  Τι προκαλεί οίδημα;

  Αφού ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης κάνει μια διάγνωση οιδήματος, το επόμενο βήμα είναι να προσδιορίσει τι προκάλεσε τη συσσώρευση υγρού στους ιστούς σας. Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες για τη διάγνωση του οιδήματος, όπως:

  • Βαρύτητα : Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο καθισμένοι ή όρθιοι σε ένα μέρος για πάρα πολύ καιρό, το νερό κατεβαίνει φυσικά στα χέρια, τα πόδια και τα πόδια σας (εξαρτώμενο οίδημα).
  • Εξασθενημένες βαλβίδες των φλεβών σας (φλεβική ανεπάρκεια): Όταν οι βαλβίδες στις φλέβες σας είναι αδύναμες, είναι δύσκολο για τις φλέβες σας να σπρώξουν το αίμα πίσω στην καρδιά σας και οδηγεί σε κιρσούς και συσσώρευση υγρού στα πόδια.
  • Υποκείμενες ιατρικές παθήσεις : Καταστάσεις όπως η καρδιακή ανεπάρκεια και οι ασθένειες των πνευμόνων , του ήπατος , των νεφρών και του θυρεοειδούς έχουν ως σύμπτωμα το οίδημα.
  • Παρενέργειες από τη φαρμακευτική αγωγή : Ορισμένα φάρμακα, όπως τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση ή τα φάρμακα αντιμετώπισης του πόνου, έχουν οίδημα ως παρενέργεια.
  • Κακή διατροφή : Εάν δεν τρώτε μια καλά ισορροπημένη διατροφή ή εάν τρώτε πολλά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι (νάτριο), μπορεί να συσσωρευτεί υγρό σε διάφορα μέρη του σώματός σας.
  • Εγκυμοσύνη : Το πρήξιμο στα πόδια σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εμφανίζεται καθώς η μήτρα ασκεί πίεση στα αιμοφόρα αγγεία σας στον κάτω κορμό του σώματός σας.
  • Υποβαθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα : Μια αλλεργική αντίδραση, μόλυνση, εγκαύματα, τραύμα ή θρόμβοι μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα.

  Διάγνωση και Δοκιμές

  Πώς γίνεται η διάγνωση του οιδήματος;

  Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα κάνει μια φυσική εξέταση για τη διάγνωση του οιδήματος, ακολουθούμενη από διαγνωστικές εξετάσεις για την εύρεση της αιτίας. Θα ψάξουν για πρήξιμο, ειδικά σε μέρη του σώματός σας όπου το δέρμα σας έχει λαμπερή ή τεντωμένη εμφάνιση πρηξιμο στα ποδια .

  Τι είναι η ταξινόμηση οιδήματος;

  Η βαθμολόγηση του οιδήματος είναι μια κλίμακα που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της σοβαρότητας της διάγνωσης του οιδήματος και την εκτίμηση της ποσότητας υγρού που συσσωρεύεται στους ιστούς σας.

  Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα δοκιμάσει μια περιοχή του σώματός σας για οίδημα πιέζοντας απαλά το δάχτυλό του σε μια πρησμένη περιοχή του δέρματός σας για πέντε έως 15 δευτερόλεπτα (δοκιμή λακκών). Αφού απελευθερώσουν την πίεση, θα εμφανιστεί ένα λακκάκι (κοίλωμα) στο δέρμα σας. Το κοίλωμα δείχνει ότι υπάρχει συσσωρευμένο υγρό στους ιστούς σας.

  Η κλίμακα βαθμολόγησης οιδήματος μετρά πόσο γρήγορα το λακκάκι επιστρέφει στο φυσιολογικό (ανάκαμψη) μετά από μια δοκιμασία διάτρησης. Η κλίμακα περιλαμβάνει:

  • Βαθμός 1: Άμεσο ριμπάουντ με pit 2 χιλιοστών (mm).
  • Βαθμός 2: ριμπάουντ λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα με pit 3 έως 4 mm.
  • Βαθμός 3: Rebound μεγαλύτερη από 15 δευτερόλεπτα αλλά λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα με pit 5 έως 6 mm.
  • Βαθμός 4: Αναπήδηση μεταξύ 2 και 3 λεπτών με λάκκο 8 mm.

  Διαχείριση και Θεραπεία

  Πώς αντιμετωπίζεται το οίδημα;

  Η θεραπεία για το οίδημα ποικίλλει ανάλογα με την αιτία, ειδικά εάν η αιτία σχετίζεται με μια υποκείμενη κατάσταση υγείας. Για παράδειγμα:

  • Εάν η πνευμονική νόσος προκαλεί οίδημα, όπως εμφύσημα ή χρόνια βρογχίτιδα , ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα σας συστήσει να σταματήσετε το κάπνισμα εάν καπνίζετε.
  • Εάν εμφανιστεί οίδημα με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, ο πάροχός σας θα σας συστήσει αλλαγές στον τρόπο ζωής για την αντιμετώπιση της διάγνωσής σας παρακολουθώντας το βάρος σας, την πρόσληψη υγρών και την πρόσληψη αλατιού . Ο παροχέας σας μπορεί να σας συστήσει να μειώσετε την ποσότητα αλκοόλ που πίνετε.
  • Εάν το οίδημα είναι παρενέργεια ενός φαρμάκου που παίρνετε, ο παροχέας σας μπορεί να σταματήσει ή να μειώσει τη δόση του φαρμάκου σας για να επιλύσει το πρήξιμο. Μην σταματήσετε να παίρνετε τα φάρμακά σας εκτός εάν σας το πει ο πάροχος σας.

  Θεραπεία για μείωση του οιδήματος

  Εκτός από τη θεραπεία της υποκείμενης αιτίας του οιδήματος, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποτρέψετε τη συσσώρευση υγρών στο σώμα σας:

  • Όταν κάθεστε ή ξαπλώνετε, βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από τα πόδια σας για να τα κρατάτε ψηλά πάνω από το επίπεδο της καρδιάς σας.
  • Μην κάθεστε ή στέκεστε για μεγάλες περιόδους χωρίς να κινείστε ή να κάνετε σύντομους περιπάτους.
  • Φοράτε κάλτσες στήριξης, κάλτσες ή μανίκια, τα οποία ασκούν πίεση σε μέρη του σώματός σας για να εμποδίσουν τη συλλογή υγρών εκεί. Τα παπούτσια οίδημα είναι διαθέσιμα για άτομα που εμφανίζουν χρόνιο οίδημα και χρειάζονται ρυθμιζόμενα υποδήματα για πρήξιμο.
  • Μειώστε την ποσότητα αλατιού στη διατροφή σας.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας για τη λήψη φαρμάκων. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να πάρετε ένα διουρητικό (που συνήθως ονομάζεται “χάπι νερού”), το οποίο βοηθά το σώμα σας να απαλλαγεί από την περίσσεια υγρών πρηξιμο στα ποδια .

  Τι δεν μπορώ να φάω με οίδημα;

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αιτία του οιδήματος μπορεί να είναι το πολύ αλάτι στη διατροφή σας. Το αλάτι κάνει το σώμα σας να συγκρατεί νερό, το οποίο θα μπορούσε να διαρρεύσει στους ιστούς σας και να προκαλέσει πρήξιμο. Κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής για να μειώσετε την ποσότητα αλατιού στη διατροφή σας θα μπορούσε να βελτιώσει τη διάγνωση του οιδήματος.

  Πόσο σύντομα μετά τη θεραπεία θα νιώσω καλύτερα;

  Ανάλογα με την αιτία της διάγνωσής σας, το οίδημα μπορεί να είναι προσωρινό ή μόνιμο. Το πρήξιμο συνήθως διαρκεί για λίγες μέρες. Τις πρώτες δύο ημέρες, θα εμφανίσετε το μεγαλύτερο πρήξιμο και θα πρέπει να αρχίσει να μειώνεται από την τρίτη ημέρα. Η παρακολούθηση της θεραπείας από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης μειώνει την ποσότητα του οιδήματος που μπορεί να εμφανίσετε. Εάν το πρήξιμο δεν υποχωρήσει μετά από μερικές ημέρες θεραπείας, μιλήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

  Πρόληψη

  Πώς μπορώ να αποτρέψω το οίδημα;

  Μερικές φορές, δεν μπορείτε να αποτρέψετε αυτό που προκάλεσε οίδημα εάν είναι αποτέλεσμα μιας υποκείμενης κατάστασης υγείας όπως καρδιακή ανεπάρκεια, ηπατική ή νεφρική νόσο, αλλά μπορείτε να συνεργαστείτε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

  Εάν η αιτία του οιδήματος είναι η υπερβολική πρόσληψη αλατιού, η προσαρμογή της διατροφής σας για να μειώσετε την ποσότητα αλατιού στα τρόφιμα που τρώτε θα αποτρέψει το οίδημα.

  Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε το οίδημα μετακινώντας πιο συχνά. Το να κάθεστε ή να στέκεστε χωρίς κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει τη συσσώρευση υγρού στους ιστούς σας. Εάν παρατηρήσετε ότι κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα και είστε σε θέση, σηκωθείτε ή μετακινήστε το σώμα σας. θα μειώσει την πιθανότητα οιδήματος πρηξιμο στα ποδια .

  Προοπτική / Πρόγνωση

  Τι μπορώ να περιμένω εάν έχω οίδημα;

  Είναι πολύ σημαντικό να δείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν εμφανίσετε οίδημα ή πρήξιμο στο σώμα σας. Το οίδημα μπορεί να τεντώσει το δέρμα σας και αν δεν αντιμετωπιστεί, το πρήξιμο θα μπορούσε να αυξηθεί και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

  Το οίδημα μπορεί να είναι μια βραχυπρόθεσμη ή μακροχρόνια κατάσταση, ανάλογα με την αιτία του. Η θεραπεία είναι διαθέσιμη για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τυχόν υποκείμενες καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν οίδημα ή μπορείτε να κάνετε απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής για να μειώσετε το πρήξιμο και τη συσσώρευση υγρών στο σώμα σας.

  Ζουν με

  Πώς φροντίζω τον εαυτό μου;

  Εάν έχετε οίδημα, λάβετε μέτρα για να μειώσετε το πρήξιμο με:

  • Κάντε αλλαγές στον τρόπο ζωής για να σταματήσετε το κάπνισμα ή να αλλάξετε τη διατροφή σας.
  • Μετακίνηση πιο συχνά.
  • Ανυψώνοντας τα πόδια σας όταν είστε ξαπλωμένοι ή καθιστοί.
  • Φορώντας κάλτσες συμπίεσης, μανίκια ή κάλτσες.

  Είναι σημαντικό να προστατεύσετε τυχόν πρησμένες περιοχές του σώματός σας από πρόσθετη πίεση, τραυματισμό και ακραίες θερμοκρασίες. Ο τραυματισμός του δέρματος σε διογκωμένες περιοχές διαρκεί περισσότερο για να επουλωθεί και είναι πιο πιθανό να μολυνθεί.

  Πότε πρέπει να δω τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης;

  Καλέστε αμέσως τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν αντιμετωπίσετε:

  • Πόνος ή αποχρωματισμένο δέρμα σε πρησμένη περιοχή.
  • Ανοιχτή πληγή σε πρησμένη περιοχή.
  • Δυσκολία στην αναπνοή.
  • Πρήξιμο μόνο ενός άκρου.
  • Δυσκολεύεστε στο περπάτημα ή δυσκολεύεστε να κινηθείτε.

  Τι ερωτήσεις πρέπει να κάνω στον γιατρό μου;

  • Τι προκάλεσε το οίδημα μου;
  • Πρέπει να μειώσω την ποσότητα αλατιού στη διατροφή μου;
  • Υπάρχουν παρενέργειες στη θεραπεία;
  • Χρειάζεται να φοράω κάλτσες συμπίεσης για να μειώσω το πρήξιμο στους αστραγάλους μου;

  Πρόσθετες κοινές ερωτήσεις

  Τι είναι ο κωδικός ICD-10 για το οίδημα;

  Ο διαγνωστικός κωδικός ICD-10-CM (Διεθνής Ταξινόμηση Νοσημάτων, Δέκατη Αναθεώρηση, Κλινική Τροποποίηση) για το οίδημα είναι R60.9. Για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, αυτός ο κωδικός περιγράφει τη διάγνωση, τα συμπτώματα και την αναγκαιότητα θεραπείας. Ο κωδικός χρησιμοποιείται από όλους τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ

  Σημείωμα από την κλινική του Κλίβελαντ

  Το οίδημα είναι κοινό και ποικίλλει σε βαρύτητα για κάθε άτομο που διαγιγνώσκεται με την πάθηση με βάση την αιτία. Εάν είστε έγκυος, είναι φυσιολογικό να παρουσιάσετε πρήξιμο καθώς πλησιάζει η ημερομηνία τοκετού. Κανονικά, το οίδημα θα υποχωρήσει από μόνο του εάν έχετε ένα ήπιο κρούσμα, και φάρμακα και θεραπεία είναι διαθέσιμα εάν έχετε μια πιο σοβαρή περίπτωση πρηξιμο στα ποδια .

  Εάν δεν είστε έγκυος και παρατηρήσετε ότι έχετε απροσδόκητο πρήξιμο σε ένα μέρος του σώματός σας, επικοινωνήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για μια εξέταση. Το οίδημα θα μπορούσε να είναι σημάδι μιας υποκείμενης κατάστασης υγείας και η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην καλύτερη πρόγνωση πρηξιμο στα ποδια .

  Ξάνθη νέα , ξανθη νεα , ελλαδα νεα ,

  ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

  Latest articles

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο Εξετάσεις αίματος για τον καρκίνο: Εργαστηριακές εξετάσεις...

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων Προειδοποίηση: Γήρανση σε εξέλιξη! Ελάτε μαζί μας για τα γενέθλια...

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη Είστε εδώ γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι...

  ευχεσ για βαπτιση κοριτσιου

  ευχεσ για βαπτιση κοριτσιου Το όνομα που δίνεται στη διαδικασία ή στο μυστήριο του...

  More like this

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο Εξετάσεις αίματος για τον καρκίνο: Εργαστηριακές εξετάσεις...

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων Προειδοποίηση: Γήρανση σε εξέλιξη! Ελάτε μαζί μας για τα γενέθλια...

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη Είστε εδώ γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι...