More
  HomeΥΓΕΙΑπροσευχη στον αγιο ραφαηλ για υγεια

  προσευχη στον αγιο ραφαηλ για υγεια

  Published on

  spot_img

  προσευχη στον αγιο ραφαηλ για υγεια Σύμφωνα με την Κατήχηση της Εκκλησίας , η ύπαρξη των πνευματικών, μη σωματικών όντων που η Ιερά Γραφή συνήθως αποκαλεί «αγγέλους» είναι μια αλήθεια της πίστης. Η μαρτυρία της Γραφής είναι τόσο ξεκάθαρη όσο και η ομοφωνία της Παράδοσης.

  Ο Άγιος Αυγουστίνος λέει:

  «Άγγελος» είναι το όνομα του αξιώματος τους, όχι της φύσης τους. Αν αναζητήσετε το όνομα της φύσης τους, είναι «πνεύμα». αν αναζητήσετε το όνομα του αξιώματός τους, είναι «άγγελος»: από αυτό που είναι, «πνεύμα», από αυτό που κάνουν, «άγγελος».

  Με όλη τους την ύπαρξη οι άγγελοι είναι υπηρέτες και αγγελιοφόροι του Θεού. Επειδή «βλέπουν πάντα το πρόσωπο του Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς» είναι οι «ισχυροί που κάνουν τον λόγο του, ακούγοντας τη φωνή του λόγου του».

  Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Ρωμαϊκή Τελετή, στις 24 Οκτωβρίου είναι η γιορτή του Αγίου Ραφαήλ του Αρχαγγέλου. 

  Ο Άγιος Ραφαήλ είναι ένας από τους επτά Αρχαγγέλους που στέκονται μπροστά στο θρόνο του Θεού. Είναι γνωστός ως ο θεραπευτής. Το όνομα του Ραφαήλ, στην πραγματικότητα, σημαίνει «Θεραπεία του Θεού». Ο Άγιος Ραφαήλ είναι χρήσιμος στο να φέρει θεραπεία σε σώμα και ψυχή, φιλανθρωπία και απελευθέρωση. Είναι ισχυρός και θεραπεύει όλες τις μορφές ασθενειών τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα.

  Οι περισσότερες γνώσεις μας για τον Αρχάγγελο Ραφαήλ προέρχονται από το Βιβλίο του Τοβία. Λόγω της αποστολής του ως υπέροχος θεραπευτής και συνταξιδιώτης, οδηγός και σύμβουλος του νεαρού Τοβία, ο Άγιος Ραφαήλ επικαλείται για ταξίδια και σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ζωής. Η παράδοση επίσης υποστηρίζει ότι ο Ραφαήλ είναι ο άγγελος που τάραξε τα νερά στη θεραπευτική πισίνα των προβάτων στη Bethesda.

  Ο Άγιος Ραφαήλ, ο θεραπευτής αναφέρεται ότι βοήθησε τον Τοβία

  να φτιάξει βάλσαμα και αλοιφές από ψάρια για να θεραπεύσει την τύφλωση του Τοβίτ (πατέρας του Τοβία). Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ θεράπευσε τον Αβραάμ από τον πόνο της περιτομής, μια επέμβαση που ο πατριάρχης απέφευγε μέχρι αργά στη ζωή του. Θεράπευσε επίσης τον ασυνάρτητο μηρό που υπέφερε ο Ιακώβ καθώς πάλευε με τον άγγελο.

  Ο Άγιος Ραφαήλ ονομάζεται επίσης Άγγελος της Επιστήμης και της Γνώσης. Συχνά αναφέρεται ως «Αντιβασιλέας» ή «Άγγελος του Ήλιου». Λόγω της λαμπερής του όψης, της αισιόδοξης και συντροφικής μεταχείρισης του προς τον Τοβία, ο Άγιος Ραφαήλ θεωρείται ο πιο κοινωνικός από τους αρχαγγέλους. φαντάζεται ότι έχει την καλύτερη αίσθηση του χιούμορ και την πιο χαρούμενη διάθεση. Λέγεται ότι ο Ραφαέλ χαίρεται να φέρνει υγεία και ευτυχία όπου κι αν πηγαίνει.

  Προσευχές για την Παράκληση του Αγίου Ραφαήλ

  Προσευχή Άγιος Ραφαήλ


  Ευλογημένος Άγιος Ραφαήλ, Αρχάγγελε, σε παρακαλούμε να μας βοηθήσεις σε όλες μας τις ανάγκες και τις δοκιμασίες αυτής της ζωής, καθώς εσύ, μέσω της δύναμης του Θεού, αποκατέστησες την όραση και έδωσες καθοδήγηση στον νεαρό Τόβιτ. Ζητούμε ταπεινά τη βοήθειά σου και τη μεσιτεία σου, για να θεραπευτούν οι ψυχές μας, να προστατευτούν τα σώματά μας από όλες τις ασθένειες και για να μπορέσουμε μέσω της θείας χάρης να γίνουμε κατάλληλοι να κατοικήσουμε στην αιώνια Δόξα του Θεού στον ουρανό.
  Αμήν.

  Άγιος Ραφαήλ Προσευχή για Θεραπεία


  Ένδοξος Αρχάγγελος Άγιος Ραφαήλ, μεγάλος πρίγκιπας της ουράνιας αυλής, είσαι επιφανής για τα δώρα σου της σοφίας και της χάρης. Είσαι οδηγός όσων ταξιδεύουν από ξηρά ή θάλασσα ή αέρα, παρηγορητής των πονεμένων και καταφύγιο αμαρτωλών. Σε ικετεύω, βοήθησέ με σε όλες μου τις ανάγκες και σε όλα τα βάσανα αυτής της ζωής, όπως κάποτε βοήθησες τον νεαρό Tobias στα ταξίδια του. Επειδή είσαι το «φάρμακο του Θεού», σε προσεύχομαι ταπεινά να θεραπεύσεις τις πολλές ασθένειες της ψυχής μου και τις ασθένειες που ταλαιπωρούν το σώμα μου. Σας ζητώ ιδιαίτερα τη χάρη (εδώ αναφέρετε την ιδιαίτερη πρόθεσή σας) και τη μεγάλη χάρη της αγνότητας για να με προετοιμάσετε να γίνω ο ναός του Αγίου Πνεύματος.
  Αμήν.

  Προσευχή στον Άγιο Ραφαήλ Πριν από ένα Ταξίδι
  Αγαπητέ Άγιο Ραφαήλ, το υπέροχο όνομά σου σημαίνει «Ο Θεός θεραπεύει». Ο Κύριος σας έστειλε στον νεαρό Τοβία για να τον καθοδηγήσετε σε ένα μακρύ ταξίδι. Μετά την επιστροφή του, του μάθατε πώς να θεραπεύει την τύφλωση του πατέρα του. Πόσο φυσικό, λοιπόν, οι Χριστιανοί να προσεύχονται για την ισχυρή βοήθειά σας για ασφαλή ταξίδια και ευτυχισμένη επιστροφή. Αυτό ζητάμε για τους εαυτούς μας καθώς και για όλους όσοι βρίσκονται μακριά από το σπίτι.
  Αμήν.

  Προσευχή για προστασία από κάθε κακό


  Παναγία, Βασίλισσα των Αγγέλων και των Αρχαγγέλων, στείλε μου τον Πρωταθλητή σου, τον Αρχάγγελο Άγιο Ραφαήλ, ας με θεραπεύσει από όλες τις πνευματικές και σωματικές μου ασθένειες στο ΑΓΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ. Είθε να με προστατεύσει από τον σατανά και όλα τα κακά πνεύματα. Ο Άγιος Ραφαήλ να είναι ο οδηγός και ο προστάτης μου στο ταξίδι μου στη ζωή. Ω ένδοξε Άγιος Ραφαήλ ο Αρχάγγελος, κήρυξε των ευλογιών, προσευχήσου για μας!
  Αμήν.

  NOVENA ΠΡΟΣ ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

  (Προσευχήσου για 9 ημέρες ή 9 ώρες συνεχόμενα)

  Να απαγγείλεις ένα Πάτερ ημών, ένα Χαίρε Μαρία και ένα Δόξα να…

  Ένδοξε Αρχάγγελε Αγ. Ραφαήλ, μέγας πρίγκιπας της ουράνιας αυλής, είσαι επιφανής για τα δώρα σου της σοφίας και της χάρης. Είσαι οδηγός όσων ταξιδεύουν από ξηρά ή θάλασσα ή αέρα, παρηγορητής των πονεμένων και καταφύγιο αμαρτωλών.

  Recite one Glory Be…

  Σας παρακαλούμε, βοηθήστε τον ______________ σε όλες τις ανάγκες του/της και σε όλα τα βάσανα αυτής της ζωής, όπως κάποτε βοηθήσατε τον νεαρό Tobias στα ταξίδια του. Γιατί είσαι το φάρμακο του Θεού», σε προσευχόμαστε ταπεινά να θεραπεύσεις τις πολλές ασθένειες της ψυχής του/της και τις ασθένειες που ταλαιπωρούν το σώμα του.

  Σας ζητάμε ιδιαίτερα τη χάρη,

  τη μεσιτεία της μεταστροφής της καρδιάς και τη μεγάλη χάρη της αγνότητας, για να προετοιμάσετε ________, να γίνετε ο ναός του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.

  Άγιος Ραφαήλ, από τους ένδοξους επτά που στέκονται μπροστά στο θρόνο Εκείνου που ζει και βασιλεύει, Άγγελε της υγείας, ο Κύριος σου γέμισε το χέρι με βάλσαμο από τον ουρανό για να καταπραΰνει ή να γιατρέψει τους πόνους μας. Θεραπεύστε ή θεραπεύστε το θύμα της ασθένειας. Και καθοδηγήστε τα βήματά μας όταν αμφιβάλλουμε για τους τρόπους μας.

  Είθε ο Θεός να ακούσει και να απαντήσει την προσευχή μας σύμφωνα με το άγιο θέλημά Του και για τη μεγαλύτερη δόξα Του.
  Αυτό το ζητάμε μέσω του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας, ΑΜΗΝ.

  Προσευχή στον Άγιο Ραφαήλ για Θεραπεία

  • Ο Ραφαήλ ο Αρχάγγελος είναι ο αρχηγός των φυλάκων αγγέλων , που εστάλη από τον Θεό για να βοηθήσει τον νεαρό
  • Τόβιτ. 
  • «Όσο για μένα, όταν ήμουν μαζί σας, δεν ενεργούσα από καμία εύνοια εκ μέρους μου, αλλά με το θέλημα του
  • Θεού. Ευλογείτε λοιπόν τον Θεό κάθε μέρα. δώστε έπαινο με τραγούδι». (Τωβίτ 12:18). 
  • Ο Άγιος Ραφαήλ είναι το σύμβολο της αγάπης και της προσοχής του Θεού προς εμάς:  στέλνει τους αγγέλους Του να μας
  • προστατεύουν. Το όνομα του Αγίου Ραφαήλ σημαίνει «Ο Θεός θεράπευσε», «γιατρεψε». Ως προστάτης των θεραπευτών , ο Άγιος Ραφαήλ μπορεί να μεσολαβήσει για εμάς με θεραπευτικές προσευχές . 
  • Παραδοσιακή Προσευχή στον Άγιο Ραφαήλ Αρχάγγελο

  «Ένδοξε Αρχάγγελε Αγ. Ραφαήλ, μεγάλος πρίγκιπας της ουράνιας αυλής

  • , είσαι επιφανής για τα δώρα σου της σοφίας και της χάρης. Είσαι οδηγός όσων ταξιδεύουν από ξηρά ή θάλασσα ή αέρα, παρηγορητής των πονεμένων και καταφύγιο αμαρτωλών. Σε ικετεύω, βοήθησέ με σε όλες μου τις ανάγκες και σε όλα τα βάσανα αυτής της ζωής, όπως κάποτε βοήθησες τον νεαρό Tobias στα ταξίδια του. Επειδή είσαι το «φάρμακο του Θεού» προσεύχομαι ταπεινά να θεραπεύσεις τις πολλές ασθένειες της ψυχής μου και τις ασθένειες που ταλαιπωρούν το σώμα μου. Σας ζητώ ιδιαίτερα τη χάρη (εδώ αναφέρετε την ιδιαίτερη πρόθεσή σας) και τη μεγάλη χάρη της αγνότητας για να με προετοιμάσετε να γίνω ο ναός του Αγίου Πνεύματος. 
  • Αμήν.”
  • Σύντομη προσευχή στον Άγιο Ραφαήλ για προστασία 
  • «Ο πιο γενναιόδωρος Αρχάγγελος Ραφαήλ, οδηγός του ταξιδιώτη, 
  • Στον οποίο, με τη θεία χάρη, δόθηκε η δύναμη να θεραπεύει και να κάνει θαύματα,
  • Σας παρακαλούμε να μας καθοδηγήσετε στο προσκύνημα της ζωής, να θεραπεύουμε και να προστατεύουμε το σώμα και την ψυχή μας από ασθένειες.
  • Αμήν.”

  Ανακαλύψτε τη Δύναμη των Αγγέλων στο Hozana

  • Ο Άγιος Ραφαήλ είναι ο αρχηγός των φυλάκων αγγέλων. Στο Hozana, έχετε πρόσβαση σε εκατοντάδες  πνευματικά προγράμματα για να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την πίστη σας και να ζητήσετε τη μεσολάβηση αγίων και αγγέλων . Ανακαλύψτε τη δύναμη των αγγέλων για εννέα ημέρες , προσευχηθείτε για την προστασία του Αρχαγγέλου του Αγίου Μιχαήλ και πολλά άλλα!

  Ξάνθη νέα , ξανθη νεα , ελλαδα νεα ,

  ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

  Latest articles

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο Εξετάσεις αίματος για τον καρκίνο: Εργαστηριακές εξετάσεις...

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων Προειδοποίηση: Γήρανση σε εξέλιξη! Ελάτε μαζί μας για τα γενέθλια...

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη Είστε εδώ γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι...

  ευχεσ για βαπτιση κοριτσιου

  ευχεσ για βαπτιση κοριτσιου Το όνομα που δίνεται στη διαδικασία ή στο μυστήριο του...

  More like this

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο

  ποτε η γενικη αιματοσ δειχνει καρκινο Εξετάσεις αίματος για τον καρκίνο: Εργαστηριακές εξετάσεις...

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων

  αστεια στιχακια για προσκληση γενεθλιων Προειδοποίηση: Γήρανση σε εξέλιξη! Ελάτε μαζί μας για τα γενέθλια...

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη

  ευχεσ γενεθλιων για φιλη Είστε εδώ γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι...