Home ΕΛΛΑΔΑ σοφα λογια για την αληθινη αγαπη

σοφα λογια για την αληθινη αγαπη

0
σοφα λογια για την αληθινη αγαπη
σοφα λογια για την αληθινη αγαπη

σοφα λογια για την αληθινη αγαπη Η αληθινή αγάπη δεν μπορεί να βρεθεί εκεί που δεν υπάρχει, ούτε να την αρνηθεί κανείς εκεί που υπάρχει. Τορκουάτο Τάσο

«Πρέπει να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να μας αγαπούν οι άνθρωποι που μας αγαπούν πραγματικά, οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν σημασία. Πολλές φορές, τυφλώνουμε από τις επιδιώξεις μας να μας αγαπήσουν οι άνθρωποι, άνθρωποι που δεν έχουν καν σημασία, ενώ όλος αυτός ο χρόνος που χάνουμε και οι άνθρωποι που μας αγαπούν πρέπει να στέκονται στο πεζοδρόμιο και να μας βλέπουν να ζητιανεύουν στους δρόμους! Είναι καιρός να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό. Είναι καιρός να αφήσουμε τους εαυτούς μας να αγαπηθούμε».
― C. JoyBell C.

«Δεν μπορούσα να σου πω αν σε αγάπησα την πρώτη στιγμή που σε είδα, ή αν ήταν η δεύτερη ή τρίτη ή τέταρτη. Αλλά θυμάμαι την πρώτη στιγμή που σε κοίταξα να περπατάς προς το μέρος μου και συνειδητοποίησα ότι κατά κάποιο τρόπο ο υπόλοιπος κόσμος φαινόταν να εξαφανίζεται όταν ήμουν μαζί σου».

«Η πορεία της αληθινής αγάπης δεν ήταν ποτέ ομαλή. Μα, είτε ήταν διαφορετικό στο αίμα,

ω σταυρό! πολύ ψηλά για να σε συναρπάσει στα χαμηλά.
Ή αλλιώς κακοσχεδιασμένο σε σχέση με χρόνια,
ω μίσος! πολύ μεγάλος για να αρραβωνιαστείς με νέους.
Ή αλλιώς στάθηκε στην επιλογή των φίλων,
ω διάολο! να διαλέξεις την αγάπη με το μάτι του άλλου».
― Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σοφα λογια για την αληθινη αγαπη

Λοιπόν, είναι αλήθεια, όταν όλα λέγονται και γίνονται, η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη.”
― EA Bucchianeri, Brushstrokes of a Gadfly,

«Πρόκειται να βάλω έναν άγριο, ακραίο και αυστηρό κανόνα σχέσης: η λέξη απασχολημένος είναι ένα σωρό χάλια και χρησιμοποιείται πιο συχνά από τους μαλάκες. Η λέξη «απασχολημένος» είναι η σχέση Όπλο Μαζικής Καταστροφής. Φαίνεται σαν μια καλή δικαιολογία, αλλά στην πραγματικότητα σε κάθε σιλό που αποκαλύπτεις, το μόνο που θα βρεις είναι ένας άντρας που δεν νοιάστηκε αρκετά να τηλεφωνήσει. Να θυμάστε ότι οι άντρες δεν είναι ποτέ απασχολημένοι για να πάρουν αυτό που θέλουν».
― Γκρεγκ Μπέρεντ

«Χρειάζεσαι μόνο έναν άντρα για να σε αγαπήσει. Αλλά αυτός να σε αγαπά ελεύθερο σαν πυρκαγιά, τρελό σαν το φεγγάρι, πάντα σαν το αύριο, ξαφνικό σαν εισπνοή και ξεπερνώντας σαν την παλίρροια. Μόνο ένας άνθρωπος και όλα αυτά».
― C. JoyBell C.

«Λένε ότι καλή αγάπη είναι αυτή που σε καθίζει, σου δίνει να πιεις νερό και σε χαϊδεύει πάνω στο κεφάλι. Αλλά λέω ότι μια καλή αγάπη είναι αυτή που σε ρίχνει στον άνεμο, σε πυρπολεί, σε κάνει να καίγεσαι στους ουρανούς και να ανάβει τη νύχτα σαν φοίνικα. το είδος που σε λύνει σαν πυρκαγιά και δεν μπορείς να σταματήσεις να τρέχεις απλά επειδή συνεχίζεις να καίει ό,τι αγγίζεις! Λέω ότι είναι καλή αγάπη. ένα που καίγεται και πετάει και τρέχεις μαζί του!».
― C. JoyBell C.

“Δεν υπάρχει καμία προσποίηση”, είπε ο Τζέις με απόλυτη σαφήνεια. “Σ ‘αγαπώ, και θα σ’ αγαπώ μέχρι να πεθάνω, και αν υπάρξει ζωή μετά από αυτό, θα σε αγαπήσω τότε.” Έπιασε την ανάσα της.
Είχε το είπε – τα λόγια από τα οποία δεν υπήρχε επιστροφή.»
― Cassandra Clare, City of Glass

Μου αρέσει που αφού περάσω τη μέρα μαζί σου, μπορώ ακόμα να μυρίζω το άρωμά σου στα ρούχα μου. Και μου αρέσει που είσαι το τελευταίο άτομο με το οποίο θέλω να μιλήσω πριν κοιμηθώ το βράδυ. Και δεν είναι επειδή είμαι μόνος, και δεν είναι επειδή είναι Πρωτοχρονιά. Ήρθα εδώ απόψε γιατί όταν συνειδητοποιήσεις ότι θέλεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου με κάποιον, θέλεις να ξεκινήσει η υπόλοιπη ζωή σου το συντομότερο δυνατό».

«Πόσο μακριά πρέπει να φτάσει ένας άνθρωπος στο όνομα της αληθινής αγάπης;»

«Η αγάπη δεν είναι εξίσωση, δεν είναι συμβόλαιο και δεν είναι αίσιο τέλος. Η αγάπη είναι ο σχιστόλιθος κάτω από την κιμωλία, το έδαφος που υψώνονται τα κτίρια και το οξυγόνο στον αέρα. Είναι το μέρος στο οποίο επιστρέφεις, ανεξάρτητα από το πού κατευθύνεσαι»

«Απλώς χαμογέλασε, είπε ότι αγαπούσε τα βιβλία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και άρχισε να του λέει ενθουσιασμένη τι ήταν το καθένα από αυτά που ήταν στην αγκαλιά της. Και ο Ove συνειδητοποίησε ότι ήθελε να την ακούσει να μιλάει για τα πράγματα που αγαπούσε για το υπόλοιπο της ζωής του.»

«Όταν αγαπούσες κάποιον και έπρεπε να τον αφήσεις να φύγει, θα υπάρχει πάντα αυτό το μικρό κομμάτι του εαυτού σου που θα ψιθυρίζει: «Τι ήταν αυτό που ήθελες και γιατί δεν αγωνίστηκες για αυτό;»

«Όταν ο σύζυγός μου πέθανε, επειδή ήταν τόσο διάσημος και γνωστός για το ότι δεν ήταν πιστός, πολλοί άνθρωποι έρχονταν σε εμένα – αυτό συμβαίνει μερικές φορές – και με ρωτούσαν αν ο Καρλ άλλαξε στο τέλος και μεταστράφηκε σε μια πίστη σε μια μεταθανάτια ζωή. Επίσης με ρωτούν συχνά αν πιστεύω ότι θα τον ξαναδώ. Ο Καρλ αντιμετώπισε τον θάνατό του με απαράμιλλο θάρρος και δεν αναζήτησε ποτέ καταφύγιο σε ψευδαισθήσεις. Η τραγωδία ήταν ότι ξέραμε ότι δεν θα ξαναδούμε ο ένας τον άλλον. Δεν περιμένω ποτέ να ξαναβρεθώ με τον Καρλ . Αλλά, το σπουδαίο είναι ότι όταν ήμασταν μαζί, για σχεδόν είκοσι χρόνια, ζούσαμε με μια ζωηρή εκτίμηση για το πόσο σύντομη και πολύτιμη είναι η ζωή. 

Ποτέ δεν υποτιμήσαμε την έννοια του θανάτου προσποιούμενοι ότι ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από έναν οριστικό χωρισμό. 

Κάθε στιγμή που ήμασταν ζωντανοί και ήμασταν μαζί ήταν θαυματουργή – όχι θαυματουργή με την έννοια του ανεξήγητου ή υπερφυσικού. Ξέραμε ότι ήμασταν ωφελούμενοι της τύχης. . . . Αυτή η καθαρή ευκαιρία θα μπορούσε να είναι τόσο γενναιόδωρη και τόσο ευγενική. . . . 

Ότι μπορούσαμε να βρεθούμε, όπως τόσο όμορφα έγραψε ο Καρλ στο Cosmos,

ξέρετε, στην απεραντοσύνη του χώρου και

στην απεραντοσύνη του χρόνου. . . . Ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί για είκοσι χρόνια. Αυτό είναι κάτι που με συντηρεί

και έχει πολύ πιο νόημα. . . . Ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκε και

ο τρόπος που του συμπεριφέρθηκα, ο τρόπος που φροντίζαμε ο ένας τον άλλον και την οικογένειά μας, όσο ζούσε. Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από την ιδέα που θα τον δω κάποια μέρα. Δεν νομίζω ότι θα ξαναδώ  . Αλλά τον είδα. Είδαμε ο ένας τον άλλον. Βρήκαμε ο ένας τον άλλον στον κόσμο και αυτό ήταν υπέροχο .»
― Ann Druyan

«Το να ερωτεύεσαι είναι πολύ αληθινό, αλλά συνήθιζα να κουνάω το κεφάλι μου

όταν οι άνθρωποι μιλούσαν για αδελφές ψυχές, φτωχά παραπλανημένα άτομα που καταλαβαίνουν κάποιο υπερφυσικό

ιδανικό που δεν προοριζόταν για θνητούς, αλλά ακουγόταν όμορφα σε ένα βιβλίο ποίησης. Τότε, συναντηθήκαμε και όλα άλλαξαν, ο κυνικός έγινε ο προσηλυτισμένος, ο σκεπτικιστής, ένας ένθερμος ζηλωτής». σοφα λογια για την αληθινη αγαπη

«Όταν βρεις έναν άντρα που σε αποκαλεί όμορφη αντί για καυτή, που σε καλεί όταν του κλείσεις το τηλέφωνο, που θα σταθεί

μπροστά σου όταν οι άλλοι πετούν πέτρες, ή θα μείνει ξύπνιος μόνο για να σε δει να κοιμάσαι,

που θέλει να σε δείχνει στον κόσμο όταν είσαι ιδρωμένος, ποιος θα σου κρατήσει το χέρι όταν είσαι άρρωστος, ποιος νομίζει

ότι είσαι όμορφος χωρίς μακιγιάζ, αυτός που γυρνάει στους φίλους του και λέει “αυτή είναι”, αυτός που θα άντεχε την

απόρριψή σου γιατί να σε χάσει σημαίνει να χάνει τη θέλησή του να ζήσει, ποιος σε φιλάει όταν σκαρώνεις,

βλέπει τα αστέρια και σου λέει ένα και θα κρατάει και θα κουνάει αυτό το μωρό για ώρες για να κοιμηθείς….. το παντρεύεσαι

ξανά».

«Όλοι πάντα θέλουν να ξέρουν πώς μπορείς να καταλάβεις πότε είναι αληθινή αγάπη,

και η απάντηση είναι η εξής: όταν ο πόνος δεν εξασθενεί και τα σημάδια δεν επουλώνονται και είναι πολύ αργά».

«Αληθινοί φίλοι είναι αυτοί που ήρθαν στη ζωή σου, είδαν το πιο αρνητικό κομμάτι σου, αλλά δεν είναι έτοιμοι να σε αφήσουν, όσο μεταδοτικός κι αν τους είσαι».

«Νομίζω ότι μπορείς να είσαι αληθινά θυμωμένος μόνο με κάποιον που αγαπάς πραγματικά»

«Ένας γνωστός απλώς απολαμβάνει τη συντροφιά σου, ένας σύντροφος με καλό καιρό κολακεύει όταν όλα είναι καλά, ένας αληθινός φίλος έχει τα καλύτερα συμφέροντά σου στην καρδιά και το κουράγιο να σου πει αυτό που πρέπει να ακούσεις»

«Δεν έχω μάθει ποτέ πριν πώς είναι να θέλεις κάποιον – να μην θέλεις να συνδεθείς μαζί του ή οτιδήποτε άλλο, αλλά να τον θέλεις, να τον θέλεις. Και τώρα το κάνω. Ίσως λοιπόν να πιστεύω στα Θεοφάνεια».σοφα λογια για την αληθινη αγαπη

«Η αληθινή αγάπη δεν εκφράζεται με λόγια που ψιθυρίζονται με πάθος ένα οικείο φιλί ή μια αγκαλιά. Πριν παντρευτούν δύο άνθρωποι, η αγάπη εκφράζεται με αυτοκυριαρχία, υπομονή, ακόμα και λόγια που δεν ειπώθηκαν».

« Δηλαδή πιστεύεις στην… αληθινή αγάπη; ψιθύρισε εκείνη.


Πήρα μια βαθιά ανάσα, νομίζω ότι πρέπει, είπα, αναβοσβήνοντας τα δάκρυα. Χωρίς αυτό, δεν πάμε πουθενά. 

«Δεν καταλαβαίνω τα ραντεβού.. και τα άλλα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι.. το μόνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να βρεις αυτόν που αναγνωρίζεις. Αυτός που σου δίνει τέσσερα χέρια, τέσσερα πόδια, τέσσερα μάτια και έχει το άλλο μισό της καρδιάς σου. Υπάρχει μόνο ένα από αυτά, οπότε σε τι χρησιμεύουν όλα τα άλλα πράγματα; Σας αρέσει το ραντεβού;»

«Πριν από τρεις μήνες, αν με ρωτούσες, θα σου έλεγα ότι αν αγαπούσες πραγματικά κάποιον, θα τον άφηνες να φύγει. Αλλά τώρα σε κοιτάζω και ονειρεύτηκα τη Μάγκι και βλέπω ότι έκανα λάθος. Αν αγαπάς πραγματικά κάποιον, Άλι, νομίζω ότι πρέπει να τον πάρεις πίσω».

«Όταν το για πάντα γίνεται ένα μέρος…όταν το για πάντα παύει να είναι απλώς μια λέξη… όταν παύει να είναι απλώς μια μέτρηση του χρόνου… αλλά αντ’ αυτού γίνεται ένα μέρος όπου οι αδελφές ψυχές μπορούν να χορέψουν το τραγούδι στις καρδιές τους… δηλαδή μια αντανάκλαση της αληθινής αγάπης». σοφα λογια για την αληθινη αγαπη

«Λένε ότι η αληθινή αγάπη έρχεται μόνο μία φορά και πρέπει να αντέχεις και να είσαι δυνατός μέχρι τότε.

 Περίμενα. Έχω ψάξει. Είμαι ένας άνθρωπος κάτω από το φεγγάρι, περπατώ στους δρόμους της γης μέχρι το ξημέρωμα. Πρέπει να υπάρχει κάποιος για μένα. Δεν είναι πάρα πολλά να ρωτήσω. Απλά με κάποιον να είσαι μαζί. Κάποιον να αγαπώ. Σε κάποιον να τα δώσει όλα. Κάποιος.”

«Μόνο με αληθινή αγάπη και συμπόνια μπορούμε να αρχίσουμε να επιδιορθώνουμε ό,τι έχει σπάσει στον κόσμο. Αυτά τα δύο ευλογημένα πράγματα είναι που μπορούν να αρχίσουν να θεραπεύουν όλες τις ραγισμένες καρδιές».

«Μια ανταγωνιστική και ανασφαλής γυναίκα θα σου πει ότι «αληθινή αγάπη» είναι να μην εγκαταλείπεις ποτέ κάποιον που είσαι ερωτευμένος. Μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση και πνευματικότητα γνωρίζει ότι το να «προχωράς» δεν σημαίνει ότι δεν αγάπησες ποτέ κάποιον. Συνειδητοποιεί ότι το να φύγει είναι αυτό που χρειάζεται ο Θεός να κάνει, επειδή τόσο η δική σας όσο και η δική της ευτυχία απαιτούν διαφορετικά ταξίδια για πνευματική ανάπτυξη. Το να φύγεις είναι μερικές φορές το πιο δύσκολο πράγμα, αλλά είναι η πιο «πραγματική αγάπη» που θα ζήσεις ποτέ».σοφα λογια για την αληθινη αγαπη

«Η καλύτερη αγάπη στον κόσμο, είναι η αγάπη ενός άντρα. Η αγάπη ενός άντρα που βγήκε από την κοιλιά σου, η αγάπη του γιου σου! Δεν έχω κόρη, αλλά ίσως η αγάπη μιας κόρης είναι και η καλύτερη. Είμαι πρώτα και πάνω απ’ όλα εγώ, αλλά αμέσως μετά είμαι μητέρα. Το καλύτερο πράγμα που μπορώ να είμαι ποτέ, είμαι εγώ. Αλλά το καλύτερο δώρο που θα έχω ποτέ είναι να είμαι μητέρα».

«Πρέπει πραγματικά να καταλάβουμε το άτομο που θέλουμε να αγαπήσουμε.

 Αν η αγάπη μας είναι μόνο μια θέληση για κατοχή, δεν είναι αγάπη. Αν σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας, αν γνωρίζουμε μόνο τις δικές μας ανάγκες και αγνοούμε τις ανάγκες του άλλου, δεν μπορούμε να αγαπήσουμε. Πρέπει να κοιτάξουμε βαθιά για να δούμε και να κατανοήσουμε τις ανάγκες, τις φιλοδοξίες και τα βάσανα του ατόμου που αγαπάμε. Αυτό είναι το έδαφος της πραγματικής αγάπης. Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο να αγαπάτε ένα άλλο άτομο όταν τον καταλαβαίνετε πραγματικά.

Από καιρό σε καιρό, κάθεστε κοντά σε αυτόν που αγαπάτε, κρατήστε του το χέρι και ρωτήστε: «Αγάπη μου, σε καταλαβαίνω αρκετά; Ή σε κάνω να υποφέρεις; Πες μου σε παρακαλώ για να μάθω να σε αγαπώ όπως πρέπει. Δεν θέλω να σε κάνω να υποφέρεις, και αν το κάνω λόγω άγνοιάς μου, σε παρακαλώ πες μου για να σε αγαπήσω καλύτερα, για να είσαι ευτυχισμένος.” Αν το λες αυτό με μια φωνή που επικοινωνεί την πραγματική σου Ανοιχτότητα στην κατανόηση, ο άλλος μπορεί να κλάψει.

Αυτό είναι καλό σημάδι, γιατί σημαίνει ότι η πόρτα της κατανόησης ανοίγει και όλα θα είναι δυνατά ξανά. σοφα λογια για την αληθινη αγαπη

Ίσως ένας πατέρας δεν έχει χρόνο ή δεν είναι αρκετά γενναίος να ζητήσει από τον γιο του ένα τέτοιο ερώτηση. Τότε η αγάπη μεταξύ τους δεν θα είναι τόσο γεμάτη όσο θα μπορούσε.

Χρειαζόμαστε θάρρος να κάνουμε αυτές τις ερωτήσεις, αλλά αν δεν ρωτήσουμε, όσο περισσότερο αγαπάμε, τόσο περισσότερο

μπορεί να καταστρέψουμε τους ανθρώπους που προσπαθούμε να αγαπήσουμε Η αληθινή αγάπη χρειάζεται κατανόηση. Με την κατανόηση, αυτός που αγαπάμε σίγουρα θα ανθίσει.”

Είτε έχετε βρει την αληθινή αγάπη είτε εξακολουθείτε να ψάχνετε, αν είστε ρομαντικός , θα απολαύσετε αυτά τα αληθινά αποφθέγματα αγάπης. 

Η αγάπη είναι μια τόσο απλή αλλά δυνατή λέξη.

Πολλοί άνθρωποι περνούν όλη τους τη ζωή προσπαθώντας να καταλάβουν την αγάπη.

Κάποιοι το βρίσκουν εύκολο.

Άλλοι αγωνίζονται να μάθουν αν αυτό που έχουν είναι αληθινή αγάπη.

Και ακόμα, κάποιοι δεν είναι σίγουροι καν ότι υπάρχει.

Θα απολαύσετε επίσης το άρθρο μας για  αποσπάσματα βαθιάς αγάπης.

Πώς θα περιγράφατε την αληθινή αγάπη;

Όπως θα δείτε σε αυτά τα αποσπάσματα, η αληθινή αγάπη είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που φαίνεται να γνωρίζετε όταν

τη βρίσκετε. 

Η αληθινή αγάπη είναι διαφορετική από άλλα είδη αγάπης και αυτά τα αποσπάσματα προσπαθούν να εξηγήσουν το γιατί.

Έτσι, είτε είστε πρόσφατα ερωτευμένοι και ελπίζετε ότι είναι το σωστό, είστε ερωτευμένοι εδώ και χρόνια ή αναζητάτε ακόμα

αυτό το ξεχωριστό άτομο, απολαύστε αυτά τα αληθινά αποφθέγματα αγάπης. 

Δείτε το πιο δημοφιλές άρθρο μας με αποσπάσματα, μια λίστα με σύντομες εμπνευσμένες προτάσεις για καθημερινή έμπνευση.

Ξάνθη νέα , ξανθη νεα , ελλαδα νεα ,

ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + seven =

Exit mobile version