Η ΜέΡΑ που (ίσως) έγινε Νίκη

0 0
Read Time:5 Minute, 21 Second


Σπεύδω να καθησυχάσω τους πολλούς φίλους που με πλημμυρίζουν με αγωνιώδεις επιστολές: η εξαφάνιση του κ. Βαρουφάκη θα πρέπει να οφείλεται, όχι σε κάποιο μοιραίο γεγονός, αλλά στην έλξη που ασκεί η θερμή αγκαλιά της Νίκης. Και με αυτό δεν εννοώ κάποια εκλογική, φιλοσοφική, οικονομική ή άλλου είδους νίκη· ούτε υπονοώ συζυγικά τρίγωνα με κάποια πεντατρύφερη Νίκη. Εννοώ την πιο πρόσφατη Νίκη του πολιτικού μας σκηνικού. Εκεί πρέπει να τον αναζητήσει κανείς, εργαζόμενο και πάλι για το καλό μας. Και εξηγώ αμέσως το από πού κι ώς πού.

Οπως η θεά Αθηνά έτσι και η Νίκη μάς πετάχτηκε μες στη μέση, στα ξαφνικά. Από το κεφάλι του Διός βγήκε η μία και κάπως έτσι και η άλλη. Εδώ όμως τερματίζονται οι ομοιότητες. Δέος καταλάμβανε όποιον αντίκριζε τη θεά, έτσι όπως είχε εμφανιστεί πελώρια γυναικάρα με την αστραφτερή πανοπλία της. Η Νίκη όμως –πώς να το πω;– μας βγήκε λειψανάβατη – σαν ζυμάρι δηλαδή, που δεν του έβαλαν αρκετή μαγιά κι έτσι φούσκωσε μεν, αλλά όχι αρκετά. Και όσο για την όψη του αρχηγού της, δέος –εδώ που τα λέμε– δεν προκαλεί.

Θα μου πείτε, άλλο ο Δωδεκάθεος κι άλλο ο Χριστιανισμός. Μάλιστα, αλλά η Νίκη δεν θέλει να νικά μόνον «εν τούτω» αλλά και μ’ εκείνο· με τον σταυρό, αλλά και με το αστέρι της Βεργίνας. Γι’ αυτό τα έχει βάλει και τα δυο στο έμβλημά της. Επιπλέον, οι στόχοι της είναι αναθεωρητικοί. Οι σοφοί που παραστάθηκαν στη γέννησή της, έχοντας επισημάνει το στραβοπάτημα του «απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», της ανέθεσαν το ηράκλειο έργο να το αναιρέσει. Διότι προφανώς, εάν στον καιρό του Χριστού είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο με τους «συνωστισμούς», σίγουρα Εκείνος δεν θα είχε παροτρύνει τους πιστούς να ακολουθούν μεν τον θείο νόμο σε ό,τι αφορά την ψυχή τους, αλλά για όλα τα άλλα να υπακούν στους νόμους του κράτους, με πραότητα και ταπεινοφροσύνη.

Τι δηλαδή; Να μένουμε εμείς με τα χέρια σταυρωμένα, ενώ αλλότριες δυνάμεις μας ξεριζώνουν τη γλώσσα, τη μνήμη και την Ιστορία μας; Ποτέ! Το λάθος αυτό μπορεί να το είχε κάμει Εκείνος, αλλά η Νίκη θα άρπαζε τη ρομφαία και καθισμένη στα έδρανα του Κοινοβουλίου θα αγωνιζόταν μέχρι να ξαναμπούν όλα στον δρόμο τον σωστό: να κατεβούν οι φούστες και ν’ ανεβεί το φρόνημα· να γεμίσουν ορισμένες μονές και να αδειάσουν όλα τα φροντιστήρια· να περαστούν από ψιλό χτένι τα μαλλιά για ψείρες και τα σχολικά βιβλία για φθοροποιά μηνύματα· να γράφονται στο εξής οι ταυτότητες με το χέρι σε χαρτόνι· να αναγνωριστεί η Αγία Ρωσία ως ευεργέτιδα του Ελληνισμού και να διαγραφεί η άλλη Δύναμη, που υφαρπάζει αυτή τη θέση· να τρίξουμε τα δόντια μας στο ΝΑΤΟ και να αρπάξουμε τον Τούρκο από το σβέρκο· οι αρχιεπίσκοποι να λάβουν ως πρότυπο τον Παπαφλέσσα και όσοι δεν τον λάβουν, να καθαιρούνται· να φτιάξουμε έναν φράχτη για να μην έρχονται εδώ οι φθοροποιές ιδέες της Ευρωπαϊκής Ενωσης· να βρεθεί ένας χορηγός, που να ιδρύσει παντού φροντιστήρια Ελληνισμού· να κλείσει η Βουλή γιατί ζέχνει από τη βρώμα όλων συλλήβδην των πολιτευομένων, αλλά να μείνει ανοιχτή μέχρι να την ξεβρωμίσει η Νίκη, με τη βοήθεια της Παναγίας και χάρις στο ορμητικό ποτάμι της φιλοπατρίας της.

Οι σοφοί που παραστά- θηκαν στη γέννησή της, έχοντας επισημάνει το στραβοπάτημα του «απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», της ανέθεσαν το ηράκλειο έργο να το αναιρέσει.

Τα σχέδια αυτά (έχει κι άλλα, δεν χωράνε όμως στη σελίδα), που δεν μπορεί παρά μόνον θεόπνευστα να είναι, κινδύνευαν να μείνουν πάλι ανεκτέλεστα από την έλλειψη εκείνης της μαγιάς που λέγαμε παραπάνω. Και εδώ είναι που απεικάζω παρέμβαση του κ. Βαρουφάκη και μια συμφωνία win win, που τις λένε τώρα: η Νίκη θα κερδίσει δυο πόντους και θα μπει στη Βουλή και ο κ. Βαρουφάκης θα χάσει τη ΜέΡΑ του, αλλά θα γίνει ο εκ των παρασκηνίων σύμβουλος της Νίκης, ο οποίος –χάρις σε κάποια άλλα «πουκάμισα απ’ έξω», εξίσου ευφάνταστα με τα πρώτα– θα πείσει το εκλογικό Σώμα ότι πρέπει όχι μόνον να μη μας ξανακάμουν ποτέ εμβόλια, αλλά να μας στείλουν όλους συλλήβδην να μας αφαιρέσουν από μέσα μας όλα τα εμβόλια που υπέστημεν ως παιδιά, έτσι ώστε να ανακτήσουμε τη θεόδοτη εξουσία πάνω στο σώμα μας. Και οι ιοί επίσης.

ΥΓ.: Για την ευνοϊκή παρέμβαση της Θεομήτορος, η Νίκη δεν θα χρειαστεί τον κ. Βαρουφάκη, καθότι διαθέτει δικούς της διαύλους.

Η κ. Αθηνά Κακούρη είναι συγγραφέας.

Source link

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.